Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Payperseed ken ik persoonlijk niet.
Waarom zou je perse een nederlandse linkbuilding tool willen? Met een groot aantal van de engelstalige kun je toch perfect een campagne/strategie opzetten voor nederlandse of nederlandstalige websites?
Ps: Wees voorzichtig met welke tool dan ook, ik zie zo vaak mensen die zo’n tool aanschaffen en er dan binnen 1 dag een puinhoop van maken.. 2 weken later is de site dan niet meer te vinden in google. Het is belangrijker te weten WAT een goede linkbuilding strategie is, dan een tool inzetten zonder dat je weet wat je eigenlijk precies moet doen.
(Niet vervelend bedoelt btw)
ziet er uit als een slechte versie van een programma wat elke “seo expert” in zijn arsenaal hoort te hebben, het zoeke naar bepaalde footprints om geralateerde websites te vinden is vrij cruciaal, of je nou blackhat of whitehat gaat linkbuilen.
backlinkcenter, de link in je footer werkt niet…
Scrapebox? 🙂
Ik ben net eventjes naar het linkprofiel gaan kijken en volgens mij zal hier het probleem liggen. Er zitten wel enkele .nl websites in in dezelfde niche, maar ook merk ik heel wat ( brol ) linkjes zoals:
sadlyno.com
caeric.com
icesi.edu.co
70+ van deze linkjes.
Hoe kan ik nu checken welke waarde toebrengen aan mijn website en welk niet? Dan kan ik alle brol linkjes gaan verwijderen via de disalow tool.
Om uit te vinden welke backlinks “brol” zijn zou je het beste eens kunnen kijken naar je concurrenten. Een aantal brol-linkjes kan niet echt veel kwaad. Waar je je beter op kunt richten is: Welke concurrenten staan nu hoog in google, en wat voor backlinkprofiel hebben zij opgezet. Hiervoor zijn diverse methodes waarbij je echt precies kan zien wie wat en waarvandaan linkt, wat voor anchor(s) ze gebruiken, en zelfs (erg belangrijk) welke backlinks een hoge waarde hebben volgens google.
Mocht je hulp nodig hebben laat het me maar even weten. Ik weet wel iemand die dit voor je kan doen 😉
Hallo Sven,
wat me opviel is dat je site gehost is in denemarken, klopt dit?
Ik zou je in ieder geval aanraden de site te hosten op een nederlandse server of vps.Verder ben ik het eens met roger: ‘Op deze pagina vind je…’ dat kun je beter achterwege laten en heeft geen toegevoegde waarde (en is ook geen call-to-action).
Ook met Marieke ben ik het eens dat je misschien nog eens kritisch naar je descriptions zou kunnen kijken.
Er zijn nogal wat handigheidjes om je website sneller te laten indexeren/her-indexeren. Een goed backlinkstrategie in combinatie met die “trucjes” zou het proces zeker kunnen versnellen.
Verder heb ik even met onze software gekeken naar je website, uit het seo rapport kwam ik in ieder geval de volgende belangrijke dingen tegen qua ON-site seo:
– Er 162 pagina’s hebben missende of lege meta description tag. Erg belangrijk om die zo snel mogelijk te voorzien van de meta description.
– 279 (100%) pagina’s hebben css/html fouten en waarschuwingen. Dat betekent dus dat alle pagina’s van je site in ieder geval 1 of meerdere “code” foute bevatten. Aan te raden is om iemand de code van je site eens goed onder de loep te nemen en die fouten aan te pakken.
– 14 pagina’s hebben dubbele pagina titels.
– 13 pagina’s hebben dubbele meta description.
– Een groot aantal pagina’s hebben een url die weleenswaar goed beschrijft waar de pagina over gaat, maar die echt veel te lang zijn (meer dan 65 characters is over het algemeen niet aan te raden).
Dat was even snel wat me opviel van onze audit, maar het zijn zeker belangrijke ingredienten (om maar eens in de termen van je website te blijven) om een grotere kans te maken hoger in google te ranken.
Ik heb niet gekeken naar je backlink-profiel, maar een simpele backlink campagne zou denk ik zeker de moeite waard zijn.
Helaas ben ik het niet helemaal eens met SEOguru.
We zien nog wekelijks (en dus echt in de praktijk) dat het zeker voordeel kan hebben om je website te hosten in het land waarop je je richt.
Bijvoorbeeld: Jij richt je met je duitstalige website met .de extensie op de duitse markt. Je host je website op een server in duitsland. Je concurrent host eenzelfde soort site in amerika. Het zal dan voor jou zeker de kansen vergroten om in google hoger te ranken. Het feit dat je een .de domein hebt wil voor google (en andere zoekmachines) niet automatisch zeggen dat je je richt op de duitse markt. Net zo min als nike.com zich automatisch alleen maar richt op de amerikaanse markt (misschien een slecht voorbeeld..).
Je hoeft niet eens echt heel veel moeite te doen om overal een account te maken per land bij verschillende hosting bedrijven. Er zijn hele goede bedrijven die virtual private servers aanbieden vanuit 1 account, in verschillende landen. Je kiest een aantal nodes en kiest uit de plaatsen waar zij ze aanbieden (frankfurt, londen, amsterdam etc). Hierdoor host je dus vanuit het specifieke land zonder al teveel moeite te hoeven doen. Veilig, en simpel.
Mocht je hulp nodig hebben bij zoiets, of hosting zoeken, stuur me maar een PM en dan help ik je daarmee (we kunnen voor je hosten maar je ook wat namen geven van andere bekenden hosters die dit heel simpel voor je kunnen doen).
Zelfs als je twijfelt over de materie van het hosten in verschillende landen om voordeel te behalen op je concurrent is dit zeker de moeite waard.
Wat betreft “ontwerp” van 2 websites op 1 ip: Ik weet niet of je daarmee bedoelt het design van je website, of de content? Wat in ieder geval belangrijk is: Mocht je gaan interlinken van de ene naar de andere is dat niet het beste plan.
Hi Roger,
Bedankt voor de reactie.
In de webmaster tools staat dit juist ingesteld. Qua links en activiteit heeft de .nl meer aandacht gehad dan .be, dus is het inderdaad verstandig om hiermee aan de slag te gaan.
Is de .be site gehost op een server in nederland? Je zou eens kunnen proberen de site op belgische servers onder te brengen. Uiteraard helpen backlinks van .be sites naar je belgische shop maar ga hiermee voorzichtig te werk. Een goede backlinkstrategie hoeft niet perse te betekenen dat je op zoek moet naar alleen .be backlinks. Een goede mix van tier 1, 2 en 3 backlinks is vaak makkelijker, beter en sneller dan het vinden van lokale backlinks.
Wij hebben bijvoorbeeld voor een aantal nederlandse sites zo’n campagne mogen doen met maar een 5-10 tal nederlandse backlinks, gemixed met een goede tier 1 en 2 strategie en die staan nu op nummer 5 van pagina 1 voor een behoorlijk populair reizengerelateerd zoekwoord.
Qua duplicate content zou het geen probleem moeten zijn bij een shop btw.
Los van het feit dat het meestal niet aan te raden is om een domeinnaam te wijzigen spelen er nogal wat factoren mee die je website kan laten zakken in de rankings.
De exacte keyword domeinnaam hoeft tegenwoordig zelfs niet eens meer in je voordeel te werken maar kan ook een nadeel vormen.
Een goede backlinkstrategie zou alvast een begin zijn. Als je wil kan ik je een website raport sturen zodat je kan zien waarmee google waarschijnlijk problemen heeft (gratis uiteraard..).
Wat is dan het voordeel van site.nl/onderwerp/ ten opzichte van site.nl/onderwerp.php ?
Met de rest ben ik het roerend eens.In principe zijn beide “ok”. Punt van discussie bij seo-marketeers is of google liever 100% leesbare woorden verkiest boven een woord+extensie.
Wij persoonlijk hebben de ervaring dat het niet uitmaakt, mits je content goed past bij de url structuur.
-
AuteurBerichten