Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Het is sowieso niet toegestaan (in strijd met de richtlijnen voor webmasters), omdat je dan een truc toepast, waarmee je de zoekmachines misleidt. Je 301 redirect de domeinen dan, zodat Google gaat geloven dat je ineens heel populair bent met al die nieuwe, verwijzende backlinks. Dit wordt gezien als misleiding van zoekmachines en kan worden bestraft.
-
Probeer niet via allerlei trucjes uw positie in de zoekresultaten op te schroeven. Een goede vuistregel is dat u zonder schuldgevoel zou moeten kunnen uitleggen wat u heeft gedaan ten aanzien van concurrerende websites, ook aan een Google-medewerker. Andere nuttige vragen waarover u kunt nadenken zijn: ‘Hebben de bezoekers van mijn site hier wat aan?’ en ‘Zou ik dit ook doen als er geen zoekmachines bestonden?’ Bron: https://support.google.com/webmasters/answer/35769?hl=nl
Met vriendelijke groet,
James Hardenberg
22 november 2016 om 3:09 pm In reactie op: Hoe word ik gevonden op zoekwoorden die ik niet op mijn site gebruik? #36898“Hoe word ik gevonden op zoekwoorden die ik niet op mijn website gebruik?”
Je schrijft dat je redelijk onervaren bent op het gebied van SEO en websites? Zoek dan eerst iemand die je hiermee kan helpen. Je hebt de juiste kennis nodig, het is niet eenvoudig te regelen.
Probeer de zoekwoorden toch op creatieve manieren te gebruiken
De meeste kans om gevonden te worden op zoekwoorden die niet op je website staan, is deze toch te gaan benoemen in de teksten op je website. Op welke manier dan ook. Doe alles wat je kan om dit toch voor elkaar te krijgen. Wees creatief. Want het zal je veel tijd besparen. Al het andere maakt goede vindbaarheid op onvermelde zoekwoorden een stuk lastiger.Je kan de zoekwoorden (ouderen e.d.) ook in alt-teksten van afbeeldingen gebruiken. Of zet de zoekwoorden in een uitklapvenster, zodat ze niet zo opvallen. En gebruik veel gerelateerde woorden. Wat is gerelateerd aan ouderen? Je kan ook een citaat van een andere site aanhalen waar het woord ouderen in voorkomt.
Stelregel is echter dat de woorden die jouw doelgroep gebruikt, ook daadwerkelijk in jouw teksten moeten voorkomen.
Zorg ervoor dat websites over ouderen en/of dementie naar jou gaan linken
Zorg ervoor dat andere websites over ouderen, dementie (of daaraan gerelateerde onderwerpen) naar jouw website gaan linken. Idealiter naar de pagina’s die over mensen met dementie gaan, op jouw site.De website of pagina die naar jou linkt moet dus ook over o.a. ouderen gaan (of een gerelateerd onderwerp zoals 65+). Het mooist zou zijn, als het woord ‘ouderen’ in de title tag voorkomt bij de site die naar jou linkt. Daar moet je vooral goed op letten; komt ‘ouderen’ voor in de title tag van de linkende pagina en bevat deze pagina een link naar mijn dementie pagina?
Je zou ook een gastartikel kunnen schrijven voor een andere site, waarin je een link opneemt naar je eigen site met het woord waarop je gevonden wilt worden. Let op, deze link moet dan in de eerste alinea’s staan (idealiter). Anders geeft de link weinig waarde door, waardoor je er niet van profiteert.
Maar voordat je hieraan begint, is stap 1: de technische SEO en de content perfectioneren
Voordat je dit allemaal gaat doen, zorg er eerst voor dat de technische SEO van jouw site perfect is. Dan heb je alvast de maximale kans om gevonden te worden op de door jouw aangegeven zoekwoorden. Doe dit ook voor de content; zorg dat de content er optimaal bij staat; zorg dat jouw pagina over dementie beter is dan die van de concurrerende websites.Begin hier eerst mee, want als je hier niet 100% mee haalt, dan maak je het jezelf onnodig lastig. Dit is namelijk het laaghangend fruit.
Dus, hoe word ik gevonden op zoekwoorden die ik niet op mijn website gebruik?
– Gebruik de woorden in alt teksten;
– Zorg voor links van andere sites met ‘ouderen’ en ‘dementie’ in de title tag;
– Zorg voor perfecte technische SEO;
– Zorg voor perfecte content (beter dan content van concurrerende sites);Hoe zorg je ervoor dat andere sites naar jouw website linken?
– Maak eerst een pagina met waardevolle informatie voor je doelgroep (dat hangt ervan af wat je precies doet qua dienstverlening?)
– Wees optimaal aanwezig op gerelateerde sites, laat jezelf zien;
– Start met netwerken (online of offline) met de eigenaren van sites waarvan je een link wilt hebben.Extra tip: maak diepgaande content, uitgebreide content. Wanneer dat eenmaal goed opgepikt wordt en vaak aangeklikt wordt, begint Google je meestal ook relevant te vinden voor gerelateerde zoekopdrachten, zoals ouderen met dementie, met als gevolg dat je daarop vindbaar wordt gemaakt.
Een hoop informatie. Zegt dit je allemaal niets, doordat je nog een beetje onervaren bent met SEO en websites, dan is mijn advies: zoek eerst (goedkope) hulp. Vraag bijvoorbeeld op sitedeals of iemand je tegen een redelijke vergoeding kan helpen (daar vind je veelal hobbyisten die 24/7 bezig zijn met websites aanpassen e.d.).
Met vriendelijke groet,
James Hardenberg -
-
AuteurBerichten