Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Hmmm ik wist niet dat dit mogelijk was! Ik kan me niet voorstellen dat het slecht voor de website is, zolang Google de content gewoon kan lezen en indexeren.
Ik zou hreflang gebruiken ipv canonical
24 februari 2016 om 9:36 am In reactie op: Website onder de aandacht brengen (indexeren in Google) #21084Ik adviseer ook, mocht je dit nog niet gedaan hebben, je website aan te melden bij Google Search Console. Hier kun je tevens een XML-sitemap (een overzicht van je webpagina’s). Dit zal je website en webpagina’s helpen sneller te indexeren.
Vandaag een interessant WBF op Moz over het combineren van keyword targeting en topic targeting.
https://moz.com/blog/can-seos-stop-worrying-keywords-focus-topics-whiteboard-friday
Dit is ook afhankelijk van Google’s perceptie van de autoriteit van de ‘grote’ websites in een bepaalde niche.
Google Pagerank wordt al jaren niet geüpdate. Daarnaast is SEO te complex om simpelweg SERP’s te verklaren met keywords en backlinks en raad ik aan om je concurrentieanalyse uit te breiden.
Keyword finder kende ik niet niet en lijkt me erg handig, bedankt voor de info 🙂
Zelf vind ik de volgende blogpost/video erg goed, waarin ook naar andere criteria wordt gekeken voor keyword onderzoek.
https://moz.com/blog/cant-do-keyword-research-like-its-2010-whiteboard-fridayZelf heb ik het idee/vermoeden dat Google Search Console niet heel accuraat/betrouwbaar is. Desalniettemin vind ik het vaak wel een best guess.
Boeken, blogs, video’s (whiteboard friday’s), discussies/sparren (zowel offline als online), zelf testen etc. Zelfstudie dus 😀
Alles wordt geredirect.
Maar heb ik het zo goed gedaan of moet ik nog meer toevoegen/instellen in GWT?
Ik heb nu de non-www, de www en de https://www toegevoegd aan mijn webmaster tools en aangegeven dat de www het voorkeursdomein is.Is dit goed zo? Of moet ik bijvoorbeeld ook nog de https://non-www toevoegen of nog andere dingen doen om het goed in te stellen in GWT
Via http://www.redirect-checker.org/index.php kan ik zien dat je je http versie een 302-redirect hebt gegeven, wat betekent dat de website tijdelijk verplaatst is. Ik zou hier een 301 redirect van maken.
Hoe langer het artikel, hoe beter voor de SEO. Of nauwkeuriger gezegd: hoe meer concurrentie er op het zoekwoord is, hoe langer het artikel zal moeten worden.
Je hebt wel een punt voor wat betreft – wat je noemt- de ‘engagement score’. Het mag inderdaad niet zo zijn dat het lange artikel maakt dat de gebruiksignalen negatief gaan uitpakken. Daar zal dus de balans moeten worden gezocht.
Hoewel uit verschillend onderzoek blijkt dat de SERP’s steeds meer worden gedomineerd door lange artikelen, vind ik niet dat je hier uit de conclusie kunt trekken dat hier een causaal verband is. Persoonlijk denk ik dat goede lange artikelen meer engagement opleveren en meer waardevolle links (aanname mijnerzijds). Daarnaast bieden lange artikelen een grotere kans op een match met onderwerpen (topic modeling), waardoor ze beter in Google scoren Een slecht geschreven lang artikel zal echter niet beter scoren dan een goed korter artikel (denk ik).
Wat ik zelf vaak toepas in een tekst is een korte alinea met de belangrijkste info voor degenen die niet de hele pagina wil lezen en hierna verdieping voor degenen die hier behoefte aan hebben.
Over de WBF: In de comments kun je lezen dat Google de methode niet waardeert en waarschijnlijk als een vorm van hidden content ziet. Story to be continued dus!Google behandelt de https en http versie in principe als verschillende websites.
Beste practice is de http website helemaal te 301-redirecten en in Google webmaster tools de www of non-www https versie als voorkeursdomein in te stellen.bij deze besloten!
@SEOGuru, verwerk jij het in de volgende cursus?22 oktober 2015 om 12:59 pm In reactie op: Offline effort beinvloedt SEO in Google echt mega… #28410Ik weet niet of er al een officiële term voor is. Wellicht kunnen we die introduceren. Wat vinden jullie van “Offline branding SEO value”?
Top artikel, zo moet inderdaad een artikel geschreven worden naar mijn mening.
dank:)
-
AuteurBerichten