Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Aan studenten uitbesteden kan goed werken, maar dan moet je wel goede regels opstellen en uitleggen wat ze moeten doen en hoe ze dat kunnen doen. Misschien zelfs een bedrag aan de kwaliteit van de link binden?
Zelf ben ik een beetje skeptisch met het uitbesteden van linkbuilding. Ik heb nog geen een website gezien (behalve de top seo bedrijven, maar dat is erg prijzig) die bij mij de vertrouwen heeft opgewekt om het uit te besteden.
20 januari 2012 om 11:35 am In reactie op: Site is niet geoptimaliseerd maar scoort heel hoog. Black hat? #26966Jup het ligt aan leeftijd van de domeinnaam en kwaliteit van links. Maar de kwaliteit van de links is niet zo hoog, dus met een beetje moeite kan je dat beter.
Wat tips:
– Gebruik echte headers in plaats van dikgedrukt (H1, H2 en H3)
– Wat Roland zegt: Schrijf je in op Google Places
– Link vanuit de andere pagina’s op je website in de tekst naar je mainpage
– Ook wat Roland zegt: Pagina’s maken gericht op een vak: Bijvoorbeeld bijles wiskunde hoorn. En deze kan je ook doorlinken naar je mainpage
– Je afbeeldingen een beschrijvende alttag geven
– Je hoeft de metakeywords niet in te vullen hoor, telt al een tijd niet meer mee 😉
– Zet vanuit je sociale profielen (linkedin, facebook, twitter, google+, youtube een link naar je website).
– Verder kijken waar je andere links op relevante websites kan bemachtigenBij mij kloppen de rankings als ik ze check via seobook.com: rankchecker niet. Zitten wel dicht bij de ‘echte’ ranking. 0-5 plaatsen verschilt het gemiddeld. Maar geeft wel een goede indicatie
Idd. Links van relevante engelstalige websites helpen. Probeer links te krijgen bij websites in landen waar jij je op richt.
Verder is de .info niet beschikbaar?
Unieke content per plaatsnaam is lastig. Helemaal als je er 10tallen moet doen.
Probeer te kijken wat allemaal met die plaatsnaam te maken heeft.
Je kan bijvoorbeeld 5 versies van elke alinea schrijven, laten we zeggend at je 4 alinea’s hebt. Dan moet je 20 unieke alinea’s schrijven. Elke alinea wissel je af met een andere. En je noemt in de teksten de plaatsnaam. Ook al is dit niet 100% uniek, het is denk ik het makkelijkste (niet beste) manier om zoveel pagina’s aan te pakken.
Verder kan je de stad kort beschrijven in elke pagina. Bijvoorbeeld jaar van oprichting, grote bedrijven, unieke plekken en proberen die te koppelen met je dienst of product.
Verder zou een externe link naar de wiki van die stad een positief effect kunnen hebben, Google ziet de connectie van de stad en de webpagina dan.
Maar dit is top off my mind. Succes!
Unieke content..
Probeer diverse versies te schrijven, combineer ze met de plaatsnaam als keyword. Stukje tekst over de stad zelf? Niet de beste manier, maar wel de makkelijkste
– Is het beter om zoveel mogelijk plaatsnamen van steden en dorpen rondom Amsterdam op je webpagina’s te plaatsen?
Hmm.. Ik zal het niet doen. Je moet vanuit de bezoeker denken, wat heeft hij aan zoveel soorten plaatsnamen, hij zoekt iets in zijn plaats. Zo denkt de zoekmachine ook, het weet niet goed op welk zoekwoord (plaatsnaam) jouw webpagina het beste hoort. Of ik zal de grootste plaatsen opnemen of als je veel tijd hebt voor elke plaats een unieke webpagina maken.– Is het beter om Google Places hiervoor in te zetten (optimaliseren van Google Maps vermelding)?
Sowieso aanmelden bij Google Places. Waarschijnlijk kan je hier met je bedrijf maar 1 keer aanmelden (waar je vestiging is). Dus niet bij elke plaats een pagina.– Is het beter om zoveel mogelijk backlinks naar je webpagina’s aan te maken met de plaatsnamen als ankertekst?
Ligt aan de concurrentie. Ik zou eerst de vorige twee stappen uitvoeren. En bij kleinere dorpen en steden kan je misschien zonder backlinks bij de top 3 kopen. Bij grotere steden en sowieso Amsterdam heb je veel concurrentie. En dat betekent dus ook links verwerven.Eerst vraag 2:
Heb je wel Google Analytics? Je kan Google Webmasters ook activeren met behulp van je Google Analytics account. Anders zou je echt de code in moeten duiken. Vraag aan je website bouwer of CMS beheerder of hij/zij die code kan implementen. Of je website overzetten op een andere CMS, zoals WordPress.Vraag 1: Dat kan zeker. Ik kan moeilijk hier alles bespreken, want dan ben ik over een paar dagen niet klaar. Maar een paar concrete dingen.
1. Denk na op welke keywords je gaat richten (waar je gevonden op wilt worden) je moet een goede balans maken tussen de concurrentie (dat kan je zien door de eerste 10 pagina’s van dat keyword te bekijken en kijken hoe goed ze zijn op SEO gebied (bijvoorbeeld content en pagerank (geeft een indicatie van de kwaliteit van links naar de website). Je kan beter op een langere keyword reeks richten per pagina. 3-4 woorden ofzo.
2. Pas dan je pagina aan, zodat alles omtrent die zoekwoorden reeks wordt verteld. Dus wat houdt het in, wat is het voordeel eraan etc etc.
3. Dan ga je kijken waar je links naar jouw website kan zetten (of naar die pagina die je zichtbaar wilt maken) Probeer links te bemachtigen op sites over hetzelfde onderwerp en die ook populair zijn.Dit is heel kort en krachtig SEO. Als je er echt serieus mee wilt beginnen, adviseer ik je om blogs te lezen over zoekmachine optimalisatie en de overige posts op het forum. Probeer eens bij Internet Marketing Blog 000.nl en klik op seo tips of lees alle posts door. Er zijn 100den blogs over SEO, dus je hebt genoeg leesvoer! Succes!
succes
-
AuteurBerichten