Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Als ze zelf niet linken naar die pagina en desbetreffende pagina alleen linkruil aanbiedt dan hebben ze waarschijnlijk voor een threeway link constructie gekozen. Dus pagina A linkt naar B, B naar C e C weer naar A. Of ze betalen voor de link (wat wel een penalty op kan leveren).
Excessive link exchanging (“Link to me and I’ll link to you”)
Ik denk dat je hier op doelt?
Hiermee wordt dus echt excessief gebruik van linkruil bedoeld zoals het er ook staat. Dan gaat het om grote linkfarms van sites die geen affiniteit met elkaar hebben. Als jij een website hebt en je ruilt links met sites die over een gerelateerd onderwerp gaan zul je hier gewoon profijt van hebben. Zij het minder profijt dan je van een one-way link had gehad,
Google straft linkruil niet. Ze hechten alleen minder waarde aan two way links dan aan oneway links.
Dank je wel Niels. Ze mogen de domeinnaam nog even gebruiken, dus doorlinken kan nog. Maar jij denkt dat het weinig zin heeft dus, omdat het naar twee sites gestuurd moet worden?
Ik denk dat het weinig zin heeft ja. Met 301 redirects zou het zin hebben maar omdat je niet een 301 redirect kan maken naar twee websites is het enige wat je kan doen is vanaf het oude domein een indexpagina met twee links maken. Op deze manier verdeel je de Pagerank van de hoofdpagina die het oude domein heeft over die twee websites maar zullen alle andere URL’s die het oude domein heeft vervallen.
Verhuizen naar een nieuw domein is geen probleem want dat is op te lossen met redirects maar de site in twee websites opsplitsen die beide min of meer dezelfde inhoud aanbieden is SEO technisch zowat niet te doen m.i.
Gewoon een index maken met twee links erop lijkt mij? Dat is de enige manier aangezien een 301 redirect niet kan in dit geval. Hun huidige Google rank behouden gaat je niet lukken daar het nu over twee sites moet worden uitgesmeerd.
Lijkt mij geen gunstige situatie. Als je domeinnamen koppelt (met DNS of een redirect) staat je website op het subdomein en niet op het domeinnaam. Google zal dan ook de URL structuur van je subdomein overnemen.
Als ik jou was was ik naar een andere webhost gegaan waar dit wel mogelijk.
Je kan toch gewoon meerdere domeinnamen aan één hostingpakket koppelen? Waarom zou je gebruik maken van subdomeinen als het 3 totaal verschillende websites zijn?
Volgens mij is de PR update pas eind juni. Ik heb in ieder geval nog geen veranderingen gezien en er ook niks van gehoord van anderen.
Je neemt natuurlijk wel een risico want waarschijnlijk zal je in eerste instantie (na doorvoering van nieuwe website) dalen in de rankings. Als je dezelfde content gebruikt zal je na verloop van tijd zeer waarschijnlijk wel weer opkrabbelen.
Wat betreft de 301 redirects; als je een nieuwe URL structuur gaat gebruiken (of gewoon andere url’s voor de oude content) dan is het aan te raden gebruik te maken van 301 redirects. Ook had ik een sitemap aan Google Webmaster tools toegevoegd zodra de nieuwe site online is.
Google behoudt zich het recht voor om niet de meta description te gebruiken als het vindt dat dit niet de lading van de pagina dekt. Het enige wat je hier aan kan doen is de meta description wjizigen in iets dat Google wel de lading vindt dekken.
Je moet voor jezelf bepalen welke pagina je op welke zoektermen wilt ranken. Daarna is het zaak dat je gaat begrijpen naar welke factoren Google kijkt om de positie te bepalen in de zoekresultaten. Keyword density is namelijk maar een heel klein onderdeel.
Je vraag is behoorlijk onduidelijk en dat komt denk ik omdat je nog relatief nieuw op SEO gebied bent (als ik het fout heb excuses hiervoor ;)). Ik stel voor dat je eens begint met het lezen van deze handleiding: https://www.seoguru.nl/handleiding-seo/
Ik ben van Joomla naar WordPress overgestapt en dat is voornamelijk omdat Joomla SEO technisch bijzonder slecht in elkaar zit. Ook met plugins en modules krijg je het bijna nooit zoals jij het wilt.
Zelf heb ik ook sh404SEF maar ik vond het bijzonder omslachtig. Ik kan je verder ook niet helpen helaas want ik heb het opgegeven en ben naar een ander CMS gegaan ;).
Belgische backlinks verzamelen. Op deze manier zal Google ‘doorhebben’ dat ook voor onze zuiderburen de content relevant is. En natuurlijk kijken welke zoektermen de Belgen gebruiken en je content hierop toeschrijven.
Maak een 301 redirect van sensatea.com/nl naar je nieuwe domeinnaam.
Misschien dat als je een sitemap toevoegt in webmaster tools dat je zo kan forceren dat Google alles eenmalig opnieuw indexeert.
-
AuteurBerichten