Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Wschwarte, FWS-SEO, dank voor jullie reactie!
@ wschwarte, jouw stelling is correct, echter jouw laatste opmerking kan ik niet goed inschatten.
De pagina die aan de domeinnaam.nl is gekoppeld, is domeinnaam.nl/tab1. Hier wordt na de aanpassing hierarchies nog een pagina boven geplaatst (hier bedoel ik ook map mee, zo heet dat in dit CMS). Maar het kan inderdaad zijn dat dat geen klap uit maakt. Dat is ook mijn vraag.Is er niemand die antwoord op heeft op mijn vraag of is het een “non issue”?
Bij voorbaat dank voor een reactie!
Hoi Bart,
Dank je voor je reactie, we gaan voor de 301 redirect.
Ik haal indirect uit jouw antwoord dat deze wijziging het niets uitmaakt voor de indexatie en pagerank van de aan /particulieren ondergelegen pagina’s :D, dat is voor mij het meest relevant.Hoi Bart,
Bedankt Bas, Bart voor jullie reacties tot zover!
Nou begint mijn gebrek aan technische kennis mij parten te spelen, daarom heb ik n.a.v jouw antwoord nog enkele vragen.
1. In jouw oplossing haal je een deel van een pad weg (/particulieren) voor Google, wat ook nog een laag dieper kent (*/particulieren/kleuradvies -of- Kleurenanalyse, */particulieren/workshops, enz).
Heeft dat geen negatieve invloed op de indexatie van deze diepergelegenpagina’s?
2. Maakt de manier waarop je doorlinkt uit? Een 301 redirect bijvoorbeeld?
3. Moet er in de sitemap aanpassingen worden gedaan na het doorlinken van de pagina *.nl/particulieren naar *.nl?Hoi Bas,
Ik weet niet of ik jouw uitleg uit de eerste alinea goed begrijp (ik ben de eigenaar van de site, niet de bouwer). Wat bedoel je precies met ‘linken terug’? Je houdt dan toch nog steeds 3 url’s (1. domeinnaam.nl, 2. domeinnaam.nl/particulieren 3. domeinnaam.nl/index.php) met dezelfde content, op de site en 1 en 2 in de sitemap. Of bedoel je een 301 redirect?
Ik zou de structuur en opmaak zoals die nu is graag behouden, een andere homepage maken zou ik als laatste redmiddel willlen gebruiken.
Grt.
Duidelijk, bedankt voor de info!
Beste Bas, Alain,
Bedankt voor jullie reactie, het is mij duidelijk. Ik was in de veronderstelling dat elke pagina uiteindelijk gevonden zou worden, dit ook gezien het grote aantal websites in aanbouw met één pagina.
Er zijn inmiddels al wat inbound links geplaatst en bij webmaster tools is een sitemap en robots.txt aangemaakt.
De eerste resultaten zijn al zichtbaar in Google:D de rest zal snel volgen verwacht ik.Thanks voor jullie reacties.
Hoi Bart,
Dat is allemaal duidelijk.
Alle website van de maker krijgen een pagerank van 4 zonder dat daar al te veel aan gedaan is aan SEO, dit zijn alle html sites. Ik begrijp uit jouw uitleg, dat het feit dat onze site met php geschreven is geen verschil hoeft te maken.Bedankt voor je reactie.
Grt.
DuotoneHoi Bas,
Bedankt voor je reactie.
De sitebouwer maakt logische paden als url om de SEO te bevorderen. Zou je in dat geval dan ”product.php?id=8783” als url al niet voorkomen? Of moet er met php een extra handeling worden uitgevoerd op de url’s?
Grt.
DuotoneHoi Jesus,
Excuses voor het uitblijven van een reactie.
Bedankt voor je reactie!
Hey Dude,
Kan je wat voorbeelden noemen van de javacode uit bullit c die veel wordt gebruikt?
De opzet lijkt veel op de opzet van een site die ik laat maken n.l.
Hi Marscha
Je zit in een marktgebied dat helemaal overladen is met goed ontwikkelde sites en zware adwordscampagnes. Dus je concurrentie is moordend.
In wat mee detail zie ik dat:
a) De url die je gebruikt toch nog verbeterd kunnen worden.
Stage Amsterdam: Uitdagende marketing- & communicatiestage bij Apple | StudentenBureauIk zou hier het woord communicatie en stage los maken… Google herkent het anders niet als gekoppeld aan het keyword :”stage”
b) geen meta keywords (toch gewoon doen al zijn de meningen daar over verdeeld)
c) de ge-cachede pagina laat zien dat het keyword “Stage” te weinig voorkomt (niet herkent) op die pagina waarschijnlijk omdat je veel javascript gebruikt in je site.
d) Toch vertegenwoordigd hij 8,3 % van de totaal tekst, maar het kan zijn dat je zoveel keywords op die pagina hebt staan dan google geen focus mee kan krijgen op de belangrijkste keywords, dus ga door naar stap waar je dat wel kunt doen.
e) je hebt geen echte landingspage gemaakt voor bepaalde keywords zie ik aan je sitemapen meer.
Goeie tip. gebruik de tools van SEO Tools – Search Engine Optimization Tools. De meeste zijn gratis en echt heel sterk.
Dude
SEOguru, Ronald,
Hartelijk dank voor de goede raad, hier kan ik wat mee.
Grt.
DuotoneMijn vraag komt voort uit het lezen van de handleiding SEO 2008 waar in hoofdstuk 11.2.7 wordt geadviseerd om voorzichtig te zijn met outbound verwijzingen. Ook heb ik ergens gelezen dat je beter alleen naar ‘grote’ sites kunt verwijzen.
Maar in de 5e alinea van jouw reactie begrijp ik dat het niet direct negatief hoeft te zijn.Om het zekere voor het onzekere te nemen kan ik dus het beste rel=”nofollow” gebruiken bij iedere link.
Grt.
DuotoneBeste SEOguru, Ronald,
Allereerst bedankt voor jullie reactie.
Ik weet niet zeker of ik het antwoord van Alain goed begrijp daarom zal ik de werking van de zoekopdracht en uitvoer van gegevens iets beter toelichten.
De database inhoud bestaat uit bedrijfsgegevens met url’s van (vaak kleine niet professioneel opgezette) websites. Een zoekopdracht (die een bezoeker uitvoert) lijdt tot een resultaat met meerdere bedrijfsgegevens.
Deze gegevens (incl. url) zijn dus op een webpagina te zien na de uitvoer van het zoekresultaat en tot dat de bezoeker de pagina weg klikt.Wat kan ik het beste doen in deze situatie?
Ja, zoekmachines kunnen (onder bepaalde voorwaarden) ook informatie uit databases vinden. Zie het artikel: Informatie uit databases vindbaar maken.
Ik begrijp dat je juist wilt voorkomen dat deze informatie gevonden wordt? Dat kan door de informatie op te vragen met een POST opdracht. Zoekmachines proberen alleen informatie in databases te indexeren als deze via GET wordt opgevraagd.
Verder is het verstandig in de pagina’s, die de database genereert, in de metatag Robots een noindex opdracht te geven:
(spaties weghalen, die staan er in omdat HTML code anders uit het commentaar gefilterd wordt)
Ik begrijp dat er gegevens in de database staan waarvan men niet wil dat die door Google worden gezien. In dat geval is mijn antwoord dat mijnheer/mevrouw niet bang hoeft te zijn dat Google in de database komt als er geen webpagina’s op basis van die gegevens worden gegenereerd. Google kan de inhoud namelijk pas zien als er een webpagina van wordt gemaakt. Of begrijp ik iets verkeerd?
-
AuteurBerichten