Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Mocht je nog steeds op zoek zijn naar een ervaren linkbuilder dan kan je altijd contact opnemen met Jordi(at)yomi.nl. Ik beantwoord graag al je vragen over de werkwijze en/of portfolio alvorens te beginnen aan de dienstverlening.
Zo weten beide partijen waar zij aan toe zijn.Zo te horen maak je al redelijkerwijs gebruik van de onpage factoren die je tot je beschikking hebt, me dunkt dan ook dat je de oorzaak voornamelijk bij de offpage factoren mag gaan zoeken en dan met name de linkbuilding zowel intern als extern.
Daarnaast is het handig om de rankings dagelijks te volgen om bepaalde trends te spotten. Zo zijn er op respectievelijk 19, 24 apil en 27 mei vrij forse veranderingen doorgevoerd aan het algoritme. Hierbij is ‘fors’ gebruikt omdat het invloed heeft op de rankings van meer dan 1% van de sites in de index. Heb je inzicht in de rankings dan krijg je ook een beter idee van de updates die een invloed uitoefenen op je site, buiten de ‘natuurlijke’ fluctuaties om.
Het lijkt mijn inziens onverstandig om Pagerank als een prestatie-indicator te gebruiken.*Daarnaast is het ‘normaal’ dat deze fluctueert of verandert al valt dat in de meeste gevallen niet op omdat men het niet 24/7 meet.
Zet de Pagerank maar uit je hoofd en probeer eerst te kijken voor welke zoektermen je wilt ranken gevolgd door een concreet plan omtrent de pagina’s die je gaat verbinden met deze termen.
*: Mocht je wel op de Pagerank focussen voor doeleinde buiten het beter vindbaar worden, denk hierbij aan linkfarming door middel van Pagerank manipulatie voor sites, dan kan je dit het beste bewerkstelligen door je linkprofiel onderhanden te nemen en te onderhouden.
Beste supervinnie40,
Het lijkt mij verstandig om eerst wat kennis van zaken te krijgen voordat je dergelijke uitspraken doet, zeker wanneer deze ongefundeerd zijn.
Mocht je nog steeds problemen ondervinden, probeer dan eerst je vraagstelling concreter en preciezer te maken. Algemene vragen van het ‘vertel mij eens hoe het zit’ of ‘geef mij eens tips’ zonder zelf bij te dragen of onderzoek te doen, zijn bij voorbaat gedoemd te mislukken en te frustreren.
Na aanleiding van je algemene vragen wordt er ook algemeen gereageerd met een link naar een gratis handleiding! Dat SEOGuru daarnaast ook naar zijn handboek verwijst is daarbij niet meer dan gewoon als site eigenaar. Daarnaast is het zo dat SEOGuru altijd behulpzaam is en alleen verwijst naar zijn product wanneer de persoon in kwestie hier veel baat bij heeft.
Tevens zijn er genoeg actieve leden die bijdragen aan discussies en antwoord geven op vragen wanneer deze beter geformuleerd zijn.
Van de 1482 zoekwoorden die ik volg zijn er 573 zoekwoorden gepromoot met uitsluitend zogenaamde ‘blackhat’* technieken. Van deze 573 zijn er omstreeks 132 zoekwoorden flink gedaald, flink is hierbij gedefinieerd als meer dan 10 posities. Verassend is echter dat van de uitsluitend 489 ‘whitehat’* zoekwoorden er 110 zoekwoorden ook een flinke daling zien. Nu is mijn sample size misschien niet extreem groot maar ik zie statistisch gezien geen sterk verschil tussen de beide methoden.
Aangezien de rust weer is teruggekeerd is het tijd voor een update op de initiële situatie. Zoals ik al eerder aangaf zag ik bij 242 zoekwoorden van de 1482 een flinke daling, inmiddels zijn 128 van deze zoekwoorden weer te vinden in de buurt van de oude positie. De uiteindelijke daling betreft dus 114 zoekwoorden.
Ik heb binnen deze groep geen correlatie kunnen vinden met betrekking tot gebruikte technieken, wel zijn de sites die gebruik maakte van Adsense harder getroffen ten opzichte van sites die geen Adsense implementatie kennen, namelijk 34% van de zoekwoorden met Adsense zagen een daling.
Andere factoren die meespelen maar geen eenduidige oorzaak vormen zijn de diversificatie van het linkprofiel en ankerteksten alsmede het gebruik van keywordstuffing op de pagina.De positieve, of in dit geval uiteindelijk negatieve, correlatie met Adsense is dan ook vooral te verklaren door de overige factoren. Vaak betreft dit sites die met de meest minimale middelen ook willen ranken om een relatief klein Adsense inkomen te vergaren en hebben dan vaak een minder divers linkprofiel en ankerteksten met soms een lichte vorm van keyword stuffing.
Handige Tool!
@backlinkcenter
Is dit te allemaal te doen met bestaande tools?
En wat is jouw eigen maatstaf betreft OBL, m.a.w. wanneer plaats je dan wel of niet een link?Dit is zeer zeker allemaal te doen met bestaande tools, API’s en webqueries, makkelijk is het echter niet omdat je vaak tegen API of andere limieten oploopt zodat je moet werken met honderden proxies om de database schoon en up to date te houden met alle informatie.
Misschien dat ik deze in de toekomst tegen betaling openzet of toegankelijk maak middels een webinterface.De OBL treshold hangt voor mij voornamelijk af van de OBL/PPR en OBL/DPR ratio. De PR is niet altijd een correcte indicator van ‘waarde’ maar technisch gezien is dit een van de weinige indicatoren die ik op deze schaal kan gebruiken zonder tegen problemen of limitaties aan te lopen. Ik zou liever een ‘autoriteit’ analyse willen toepassen zoals dat bijvoorbeeld middels de tools van SEOmoz of Majestic SEO kan.
PPR: Page PageRank
DPR: Domain PageRankHet is praktisch geen probleem om meerdere facebook pagina’s aan te maken vanaf dezelfde locatie. De beperking waar jij bang voor bent bestaat pas bij het in bulk aan maken van facebook pagina’s, denk hierbij aan meer dan 50 per maand.
Mocht je dermate veel pagina’s willen aanmaken dan kan je dat alsnog doen door middel van gebruik maken van privé proxies en het clearen van je browser cache.Normaliter ben ik niet zo van de directe zelfpromotie maar mocht je nog geen partner hebben kunnen vinden die je kan ondersteunen bij linkbuilding taken dan kan je altijd nog met mij contact opnemen met je wensen.
Negatieve SEO is (bijna) altijd al een mogelijkheid geweest, echter niet altijd effectief of efficiënt.
Ik ben de gevolgen van deze update nog aan het bestuderen, ik zie bijvoorbeeld een daling van 21% van de 1482 zoektermen die ik volg, en heb tot heden nog geen common delimiter gevonden. Daarbij zal ik ook kijken of negatieve SEO makkelijker gemaakt is op enkele van mijn test sites.
Net zoals gewoonlijk na een update maken we als SEO professionals de balans op en kijken we weer wat wel of niet ‘werkt’, terwijl we de tendens en doelstelling van Google in ons achterhoofd houden.
Van de 1482 zoekwoorden die ik volg zijn er 573 zoekwoorden gepromoot met uitsluitend zogenaamde ‘blackhat’* technieken. Van deze 573 zijn er omstreeks 132 zoekwoorden flink gedaald, flink is hierbij gedefinieerd als meer dan 10 posities. Verassend is echter dat van de uitsluitend 489 ‘whitehat’* zoekwoorden er 110 zoekwoorden ook een flinke daling zien. Nu is mijn sample size misschien niet extreem groot maar ik zie statistisch gezien geen sterk verschil tussen de beide methoden.
*: Ik ben huiverig voor het gebruik van deze termen aangezien deze voornamelijk gestoeld zijn op extreme subjectiviteit en vooroordelen. Ik gebruik ze hier dan ook alleen maar ter verduidelijk voor de ‘leek’.
Interessante opzet Nikolai, dit lijkt qua basics veel op een methode die ik jaren geleden heb gebruikt. Je kan dit eventueel nog een stapje verder nemen door meerdere footprints te gebruiken en eventuele ccTLD of language filters toe te voegen. Nog een stapje verder is het aanmaken van een database met alle zoekresultaten, waarvan je vervolgens checkt of deze nog beschikbaar zijn, welke PR de pagina en/of domein heeft en hoeveel OBL de desbetreffende pagina heeft.
Mocht je het nog verder willen nemen dan zou je een vluchtige semantische analyse of LSI matching kunnen toepassen om de relevantie van de pagina nog iets beter te laten beoordelen.@glompie: Google als organisatie zal misschien niet ‘dom’ zijn maar vele vergeten vaak dat Google op de eerste plaats een bedrijf is dat leeft van de reclame inkomsten. Het aanbieden van een, schijnbaar objectieve, zoekmachine dienst vormt een uitstekend platform voor dergelijke reclame inkomsten. Het bedrijfsmodel is daarbij vrij simpel, het aanbieden van platformen waarop relevante en specifieke advertenties worden aangeboden door middel van datamining omtrent de gebruikers van de platformen.
Wat vind ik van de Google +1 diensten die opgedoken zijn sinds 2011? Hetzelfde wat ik van Facebook Likes en Twitter (re)tweet diensten vindt. Dergelijke diensten zullen altijd een weg vinden wanneer de vraag groot genoeg is. Dit komt mede omdat de linkbuilding ofwel seo technische waarde van dergelijke links steeds groter wordt, al is deze op het moment nog niet zeer sterk te noemen.
Daarnaast zal ook hier automatisatie worden toegepast waar dit mogelijk is waardoor onderscheidt tussen wel of niet ‘natuurlijk’ handelen of ‘natuurlijke’ profielen vager wordt.Betekent dit dat ik het ten alle tijden ethisch verantwoord vind? Voegt het daadwerkelijk wat toe aan de informatiedrager die wij het internet noemen? Nee en nog eens nee. Sterker nog het is mijn mening dat dergelijke sociale signalen beter onder de noemen sociale marketing passen dan de SEO, echter ontsnappen we er helaas niet aan dat deze met elkaar aan het vergroeien zijn.
Dat gezegd te hebben blijf ik van mening dat er altijd ‘informatieruis’ zal blijven bestaan. Die men best kan gebruiken naast een ‘normale’ of ‘natuurlijke’ sociale marketing campagne, zonder daar andere duidelijk mee tot last te zijn. Het is en blijft net zoals bij alles in dit vakgebied het gebruik maken van het als maar veranderende speelveld wat wordt gedicteerd door een constant veranderd algoritme.
Bart de code die ik hierboven had staan was niet geheel correct, de slash vooraan de matching string hoort er niet in te staan. Ik heb inmiddels de bovenstaande code gewijzigd alsmede een zogenaamde Flag toegevoegd namelijk L, deze geeft aan dat als de rewrite regel wordt gebruikt er niet verder wordt gekeken.
RewriteEngine On RewriteRule ^Onze-Diensten/(.*)$ $1 [L]
Mocht je dus andere pagina’s op een zelfde manier willen opzetten dan kan je dat in het geval van ‘Oplossingen’ doen door middel van:
RewriteEngine On RewriteRule ^Onze-Diensten/(.*)$ $1 [L] RewriteRule ^Oplossingen/(.*)$ $1 [L]
Mocht je alle volgende subpagina’s willen redirecten of beter gezegd willen rewriten naar een hoofdpagina dan kan je daarvoor een van de beschikbare matchmaking parameters gebruiken, zoals de
(.*)
Deze pakt alles wat er er volgt naar dit teken en herschrijft deze naar een andere locatie in dit voorbeeld.
Je .htaccess krijgt dan de volgende code:
RewriteEngine On RewriteRule ^Onze-Diensten/(.*)$ $1
Voor een overzicht van de opties van de mod_rewrite module kan ik je de mod_rewrite Cheat Sheet aanraden
Als je al een bestaande grote site hebt dan kan je dit het beste doen door gebruik te maken van mod_rewrite regels. Je kan vervolgens linken naar de /Onze-Diensten/Business-Solutions pagina terwijl op de achtergrond of aan de server kant de /Business-Solutions pagina wordt geladen.
RewriteEngine On RewriteRule ^Onze-Diensten/Business-Solutions$ Business-Solutions
Bovenstaande code is uiteraard onder voorbehoud.
Je kan ofwel gebruik maken van de ‘Redirect’ code of van de mod_rewrite functionaliteit wanneer je de redirect middels de .htaccess wil bewerkstelligen.
Redirect 301 /gevraagd/boeken/ http://www.zoekertjespagina.be/tekoop/boeken/
RewriteEngine On RewriteRule ^/gevraagd/boeken$ http://www.zoekertjespagina.be/tekoop/boeken [R=301,L]
Let Op
De mod_rewrite code dient eventueel nog te worden aangepast aan de specifieke situatie zoals met of zonder trailing slash etc. -
AuteurBerichten