SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › Waarom sta ik niet hoger in Google?
- Dit onderwerp bevat 10 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 8 jaren geleden door JonnieZ.
-
AuteurBerichten
-
-
27 oktober 2016 om 9:10 am #36780
Hallo allemaal.
De afgelopen 2 maanden ben ik bezig geweest met me verdiepen in SEO en dit toe te passen op mijn webshop (www.filamentenmeer).
Producten hebben nieuwe beschrijvingen gekregen (met zoektermen erin verwerkt). Unieke meta descriptions, keywords zijn ingevuld.
De website heeft een robots.txt en SEO vriendelijke links.Volgens lipperhey scoort m’n webshop ook beter dan die van 2 van m’n directe concurrenten en SEOquake geeft ook aan dat mijn webshop een (veel) hogere ranking heeft.
Toch staat een concurrent van me op plaats 1 in de organische zoekresultaten en mijn webshop…..ver, ver weg.
Na 2 maanden hard en creatief bezig zijn snap ik het nu echt niet meer.
Wat doe ik verkeerd?
-
28 oktober 2016 om 10:43 am #36785
Als ik zo snel naar jouw webshop kijk, heb ik wel een beeld. Wat ik me vooral afvraag is op welke punten Lipperhey en SEOquake jou hoger ranken dan je concurrent. Houd daarbij ook rekening met het feit dat deze tools nooit alle factoren meewegen die een zoekmachine weegt, én daarbij ook de factoren niet op dezelfde manier zullen wegen als de zoekmachine zal doen.
De tools zijn handig als ondersteuning van jouw inzet, maar niet alwetend. 😉
-
28 oktober 2016 om 5:22 pm #36789
Ik heb echt geen flauw idee, dus iets concreets zou welkom zijn.
Lipperhey rankt me beter op technisch gebied (72%) en m’n naaste concurrenten 71%, 69% op SEO rankt Lipperhey me op 70% en m’n naaste concurrenten op 80%, 66% en 66%.
De laagst scorende webshop hierop heeft echter de hoogste ranking in SEOquake en omgekeerd. Die met een 80% score heeft de laagste ranking bij SEOquake. Dit vind ik dusa gewoon erg verwarrend. Op populariteit 30% en m’n naaste concurrenten 30%, 50%, 80%). SEOquake rankt me op 881 (gisteren 886) en m’n naaste concurrenten op 225, 563 en 10.8k. Op verschillende zoektermen scoort de concurrent van 225 ranking in Google als eerste. Dat doet me denken dat populariteit niet het allerbelangrjkste is. Deze heeft net als mijn webshop een score van 30% in Lipperhey.Oftewel, volgens beide tools scoor ik, vergeleken met m’n concurrenten 2e. In de zoekresultaten sta ik echter toch veel verder onderaan.
-
28 oktober 2016 om 10:13 pm #36791
Hoi JonnieZ,
Ik zou je een EV SSL Certificaat aanraden. Ook is het handig om de links van je site te gaan vertalen naar het Nederlands. Een pagina met de titel: ‘over-ons’ die links naar een pagina: /’about-us’ weegt voor Google geloof ik ook mee.
2 Weken geleden is er een nieuwe update geweest je kan de documentatie eventjes opzoeken. Ook is het handig om je website te voorzien van ‘AMP’.
Groeten,
Ryan van Brunschot
http://www.unique-design.nl -
29 oktober 2016 om 3:23 pm #36795
De slug moet inderdaad beter. Ik zou niet weten waarom je voor een Nederlandstalige website een Engelstalige slug zou gebruiken.
Het effect van een SSL-certificaat op posities in Google is miniem. Alleen bij hoge concurrentie kan het wat invloed hebben. Maar dan geldt ook: wanneer de concurrenten ook voor SSL kiezen, is dat voordeel weg. En AMP is geen specifiek SEO-onderdeel, enkel een manier om je artikelen (niet je pagina’s!) in speciale AMP-weergave te tonen in Google. AMP is overigens nog niet uitgerold in Nederland.
Je focust nu heel erg op de techniek, als ik het zo zie. Goede content is ook van belang. Ik zou een redesign van je webshop overwegen. Het huidige ontwerp sluit niet aan bij de huidige trends in webdesign. Daarnaast is “het beste antwoord geven op de vraag” van belang. Geef jij alle informatie die ik wil weten als ik filament wil kopen? Dat is net zo belangrijk als goede techniek.
-
29 oktober 2016 om 5:03 pm #36796
Dat is een antwoord waar ik direct mee aan de slag kan. Dank!
SLUG als term kende ik niet. In mijn webshop (opencart 1.5.4) heet dat SEO keyword.
De reden dat deze engels zijn is dat ik erg veel klanten uit andere landen heb/had. De webshop ondersteunt geen meertalige SEO URL’s. De website is ook in beschikbaar in engels en met prijzen in Dollars.Mijn achtergrond is ook een puur technische (BSc technische informatica). M’n keue was dan ook voor een oudere, stabiele versie van Opencart. Helaas is dat bijvoorbeeld ook nog geen responsive design, geen multi lanuage SEO etc.
De content heb ik pas veranderd. Gezocht naar keywords en daar een stel van verwerkt in de content. Hij was juis heel kort en zakelijk. Ook de meta descriptions waren niet ingevuld net als zoekwoorden. Dit is allemaal al verbeterd op content gebied.
De digitale werkplaats cursussen van Google volg ik nu ook allemaal en die brengen me ook wel steeds en stapje verder (hoop ik), maar wat ik zie is zo conflicterend.
Ik voeg zoektermet toe en verwerk die in de content en meta descriptions, maak SEO URL’s, een .htaccess, robots.txt en kom lager te staan dan daarvoor! -
29 oktober 2016 om 5:05 pm #36797
Je sitemap.xml uploaden in Google Webmaster Tools scheelt al een enorm stuk qua tijd, al aan gedacht toevallig?
-
29 oktober 2016 om 6:17 pm #36798
Ja en ook als een van de eerste dingen gedaan.
Bij de Webmaster tools heb ik m’n domein met een zonder www alsook de https met en zonder www toegevoegd. de www variant als voorkeursdomein aangegeven en m’n .htaccess maakt ook overal http://www.domein van. SEOok de code van de webshop is aangepast zodat er canonieke URL’s gebruikt worden. Oquake geeft toch nog steeds aan dat ik geen canonical url heb.
-
30 oktober 2016 om 9:27 am #36802
Hallo JonnieZ,
Heb gekeken naar je online winkel.
Ben zelf heel enthousiast over OpenCart, zie dat je er wel energie in stopt…op je op weg te helpen kan je wel een aantal enorme verbeteringen doorvoeren namelijk;
– Neem de nieuwste versie (veiliger, responsive en handigere mogelijkheden)
– Neem of 1 taal, of meerdere talen op een .com (mits je in het Engels in Nederland gevonden wil worden). Wanneer je gebruik maakt van meedere talen zorg dat dat de slug / SEO keyword is in de taal van weergave. Hiervoor zijn goede modules verkrijgbaar. Net van Nathan zegt, waarom kies je ervoor om de slug in het Engels te doen en de rest in NL.? …als je dit nu gaat wijzigen houdt er dan wel rekening mee om dit te re-directen (301)
– Zorg ook voor ‘schone’ URL’s bijvoorbeeld bij contact daar staat nu –> /index.php?route=information/contact
– Vind de tekst bij de producten vrij summier, bij ”over ons” staat niets…
– Zou de afbeeldingen ook een handigere naam geven
– Zou ook bij ‘Merken’ de SEO keyword invullen, lijkt ook weer cleaner en beter om te scorenHoop dat je er wat aan hebt / verder mee komt met de tips
-
30 oktober 2016 om 11:37 am #36804
Beste Olaf,
Dank je!
Ook dit zijn fijne, praktische tips waar ik mee aan de slag kan.
Ik koos voor opencart omdat het me een fijn, goed ondersteund pakket leek. Er is een grote communnity en veel aan extensions beschikbaar.Versie 2.1.0.3 gebruik ik voor een webshop voor 2e hands dingen. Migreren kan, al is het theme niet compatible.
Slug ben ik gisteren meteen begonnen te vertalen naar het Nederlands. Redirecten moet ik even uitzoeken, maar lukt ook wel.
De tekst bij de producten is inderdaad summier, toch is dit al (veel) meer dat wat m’n concurrenten hebben en ook voor mij een enorme verbetering/uitbreiding. Het verder verbeteren en uitbreiden staat zeker nog op m’n lijstje. Meer informatie specifiek over die kleur/materiaal (wel of niet doorschijnend, licht of donker van kleur, etc).
Het is heel erg veel werk om alleen te doen en als je dan ook totaal geen verbetering ziet na toch al wat weken, weet je gewoon niet of je nu wel of niet goed bezig bent.
-
9 november 2016 om 10:37 pm #36841
Even een update en een nieuwe vraag in een nieuw topic.
Met de tips en adviezen van hier kon ik goed aan de slag.
De tools van http://www.lipperhey.com en de toolbar en website van SEMrush.com waren ook erg nuttig.
Op dit moment sta ik opp 1 veelgebruikte zoekterm op plaatsen 1,2 en 3 in google.nl en met 3 andere sta ik in de top 10. Het stijgt nog en ik weet nog wat dingen om te verbeteren, dus ik ben erg tevreden!Dank ook voor de adviezen!
-
-
AuteurBerichten
Gerelateerde berichten:
- Niet op Google zichtbaar en vraag over Google Search Console 2 februari 2022 Beste allemaal Ik ben bezig met een website en ik loop tegen het volgende aan. Er word momenteel maar een pagina op google getoond, de…
- Het gaat niet om kwaliteit, maar kwantiteit 12 februari 2023 10 Links in grote blogs op de meest hoogwaardige sites met een DA van 50+ vs 10 links op schimmige copycat sites van startpagina =…
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.