SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › site:www.site.nl via google.nl en google.com
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
-
3 december 2010 om 9:57 am #22129
Hoi allemaal,
Als je bij Google “site:www.site.nl” intikt, kun je zien hoeveel pagina’s er ongeveer geïndexeerd zijn van een website. Nu blijkt er bij een van onze websites een heel erg groot verschil te zijn tussen het aantal dat google.nl als antwoord geeft en het aantal dat google.com geeft: 47.200 voor .nl en 292.000 voor .com.
Weet een van jullie misschien waar dit aan kan liggen? En zouden er voor .com echt zoveel meer pagina’s geïndexeerd zijn (terwijl het gewoon om een Nederlandse site gaat)?
Groeten,
Nina -
3 december 2010 om 4:30 pm #26064
Was me nog nooit opgevallen, maar ik heb het ook bij een aantal van mijn sites in beheer.
Bij ons komt het doordat Google.com oudere/verdwenen pagina’s langer onthoudt. Wij zijn eerder dit jaar overgestapt naar een nieuwe URL structuur. De oude URL’s zijn geredirect naar de nieuwe. Google.com heeft velen van deze oude URL’s nog geïndexeerd staan terwijl Google.nl deze al niet meer toont.
-
6 december 2010 om 7:53 pm #26083
Dat is interessant, Frits. Ik was mij ook niet bewust van verschillen in het aantal pagina’s in de indices van de verschillende Googles. Google zelf zegt altijd dat er maar 1 index is van waaruit de verschillende landen worden bediend. Daar kunnen we nu dus vraagtekens bij gaan plaatsen.
-
7 december 2010 om 9:26 am #26085
Zou dit betekenen dat Google een andere methode/architectuur voor zijn dataopslag hanteert?
Het kan natuurlijk met de snelheid te maken hebben. Misschien filtert Google.nl oude Url’s om zo sneller tot een resultaat te komen. Dit zou dan een onderdeel van “Instant Search” kunnen zijn.
-
8 december 2010 om 1:47 pm #25784
Hmm. Ik ging er altijd al van uit dat verschillende servers verschillende resulaten kunnen geven.
Volgens mij worden er continue berekeningen gemaakt en periodiek uitgedeeld over de servers die de resultaatpagina’s opstellen. Omdat dat er ongelofelijk veel moeten zijn kunnen die nooit tegelijk bijgewerkt worden, vandaar kleine verschillen als je een query meerdere keren uitvoert. Ik verwacht dan ook dat dat batchmatig gebeurt, mogelijk per domein of datacentrum. Vervolgens worden gegevens gesynchroniseerd tussen de verschillende domeinen/datacenters en worden daar ook weer berekeningen op los gelaten. Ik kan me voorstellen dat buitenlandse domeinen in Amerika minder prioriteit krijgen omdat die in die landen opgesteld worden vandaar de grote verschillen wanneer je zoekt bij Google.com.
Ik kan me voorstellen dat de servers in een aantal ‘ringen’ staan: de buitenste ring stelt de resultaatpagina’s op, de ring daar binnen doet het grootste feitelijke rekenwerk en de binnenste ring distribueert informatie over het netwerk (pagina’s, algoritmes, etc) tussen de datacentra. Op die manier zorg je ervoor dat alle informatie overal beschikbaar is maar beperk je de hoeveelheid informatie die Google dagelijks anders over de hele wereld zou moeten sturen met alle kosten vandien.
Overigens is bovenstaande informatie gebaseerd op mijn kennis van Google en niet ondersteund met feiten. Schiet me dus niet af als ik er naast blijk te zitten aub! Thanks
-
12 december 2010 om 9:37 am #22130
Zou dit betekenen dat Google een andere methode/architectuur voor zijn dataopslag hanteert?
-
-
AuteurBerichten
Gerelateerde berichten:
- Niet op Google zichtbaar en vraag over Google Search Console 2 februari 2022 Beste allemaal Ik ben bezig met een website en ik loop tegen het volgende aan. Er word momenteel maar een pagina op google getoond, de…
- Google Analytics alternatieven 23 december 2024 Hi allemaal, ik ben op zoek naar alternatieven voor GA4 om organische omzet te meten. Hebben jullie aanbevelingen? Dankjewel!
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.