SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › SEO voor website in meerdere talen
Tags: hreflang, meertaligheid
- Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 6 jaren, 3 maanden geleden door Chris3001.
-
AuteurBerichten
-
-
7 oktober 2018 om 5:51 pm #38731
Beste,
We hadden een vraag in verband de website www.benja.world. Deze website is momenteel beschikbaar in Engels en Nederlands (en draait op Weebly).
Echter, in het Weebly SEO optie menu dient men voor de gehele website een Page Title en Site Description in te vullen. Dat kan maar in één taal (of in het Nederlands, of in het Engels). Weebly raadt aan om de Page Title and Site description open te laten, en voor elke Weebly pagina apart de titel en paginabeschrijving te geven. Dat is ook gebeurd voor de website.
De vraag is dus: gaat deze configuratie er niet voor zorgen dat deze website minder vindbaar is door Google? Hoe kan men voor een meertalige Weebly website ervoor zorgen dat deze zo hoog mogelijk in de Google ranking kan verschijnen?
Hartelijk dank.
-
7 oktober 2018 om 8:45 pm #38732
Twee zaken vallen op:
1. Op basis van de URL’s is het voor Google heel lastig de verschillende taal-secties in de site te onderscheiden.
De site qua url-structuur niet handig in elkaar, in het bijzonder voor wat betreft de meertaligheid. Zo is er de NL-pagina https://www.benja.world/recepten.html en de EN-equivalent https://www.benja.world/recipes.html. Omdat de Engelstalige homepage op https://www.benja.world/ staat, zouden alle Nederlandstalige pagina’s eigenlijk onder een /nl/-directory moeten vallen. De NL-homepage zou dan https://www.benja.world/nl/ (ipv https://www.benja.world/nl.html) moeten zijn en de recepten-pagina: https://www.benja.world/nl/recepten.html.
Zie ook: https://support.google.com/webmasters/answer/182192?hl=nl
2. Maak gebruik van de hreflang
Omdat de site zich op meerdere talen richt, en de url-structuur daarbij niet behulpzaam is (punt 1), wordt het extra belangrijk gebruik te maken van de hreflang-instructie in alle pagina’s van de site. Met die instructie kunnen we Google ondubbelzinnig duidelijk maken welke pagina gericht is op welke taal en land.
De pagina’s https://www.benja.world en https://www.benja.world/nl.html bijvoorbeeld, moeten beide(!) de volgende regels code gaan bevatten:
<link rel=”alternate” href=”https://www.benja.world” hreflang=”en” />
<link rel=”alternate” href=”https://www.benja.world/nl.html” hreflang=”nl” />De pagina’s https://www.benja.world en https://www.benja.world/nl.html bijvoorbeeld, moeten beide(!) de volgende regels code gaan bevatten:
<link rel=”alternate” href=”https://www.benja.world/recipes.html” hreflang=”en” />
<link rel=”alternate” href=”https://www.benja.world/recepten.html” hreflang=”nl” />Zie ook: https://support.google.com/webmasters/answer/189077?hl=nl
- Deze reactie is gewijzigd 6 jaren, 3 maanden geleden door Alain Sadon.
-
10 oktober 2018 om 5:49 pm #38741
Beste Alain, hartelijk dank voor de zeer nuttige en relevante informatie die websites zoals http://www.benja.world ten zeerste ten goede kan komen.
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.