SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › SEO en stijlblokken of stylesheets
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
-
27 augustus 2009 om 10:00 am #21357
Ik heb mijn site ingevuld op de Lipperhey site, waar je een SEO analyse kunt doen. Eén van de resultaten was dat op mijn site stijlblokken zouden staan en het advies was om dit te veranderen in stylesheets.
Nou ben ik niet technisch wat websites betreft (ik gebruik alleen een CMS) en ik kan dus niet zien of ik stijlblokken heb en of dat veranderd zou moet worden.
Als ik seoguru.nl intyp bij Lipperhey, krijg ik overigens ook het advies om stijlblokken te veranderen in stylesheets en deze site lijkt me toch echt wel maximaal geoptimaliseerd.:)
Any thoughts?
-
27 augustus 2009 om 12:27 pm #24929
In dat geval ben ik ook zeer benieuwd naar het antwoord op je vraag…
-
27 augustus 2009 om 3:31 pm #24931
Met stijlblokken bedoelen ze stijlen, die in de html head zijn opgenomen.
Bijvoorbeeld:
..
Je kunt die stijlen ook in een apart CSS bestand zetten (in de html head staat dan alleen een link naar dit bestand). Bijvoorbeeld:
Of het heel veel invloed heeft op SEO, weet ik niet.
-
27 augustus 2009 om 5:39 pm #24932
Dag Roland,
Dank je wel voor je toelichting. Op de site van Lipperhey staat een voorbeeldrapport met wat achtergrondinformatie:
http://static.lipperhey.nl/files/lipperhey-report-nl.pdf
Kijk op pagina 27 voor info over stylesheets etc.
In de broncode van mijn pagina’s staat
en ook:
Dus toch stylesheets?
Er staat ook:
Dus dan toch stijlblokken? Of komen ze allebei voor?
Is dit allemaal relevant voor SEO? Het rapport van Lipperhey lezend, komt het me wel logisch voor om de inhoud zoveel mogelijk te scheiden van de vormgeving, vooral voor snelle spiderbaarheid. Is het de moeite waard om hier tijd en arbeid in te steken voor betere zoekresultaten?
:confused: -
27 augustus 2009 om 8:15 pm #24933
Google ziet graag websites, die veel aandacht geven aan de kwaliteit van de HTML code, bijvoorbeeld om hun website sneller te maken. Dat ze dit belangrijk vinden, blijkt onder meer uit een tool die ze gratis aanbieden. Deze tool geeft zeer bruikbare adviezen hoe je een website sneller kunt maken. De aanbevelingen zijn vergelijkbaar met die van Lipperhey over de stylesheet. De tool heet Page Speed. Om hem te gebruiken heb je Firefox nodig met de add on Firebug.
Maar Google geeft ook aan dat de kwaliteit van de code van een website niet zwaar meetelt bij het bepalen van de positie in de zoekresultaten. Dat komt omdat veel grote populaire websites nog veel fouten in hun HTML code maken. Google wil dat deze sites wel vindbaar blijven, dus tellen ze de kwaliteit van de HTML code nog niet erg zwaar mee.
-
28 augustus 2009 om 8:00 pm #21358
Roland, erg bedankt voor je tips. Ik heb Pagespeed geprobeerd en het geeft een boel informatie. Het probleem is dat ikzelf te weinig technisch ben om er wat mee te doen.
Ik heb me nog niet beziggehouden met het technische deel van SEO en weet ook niet of het veel zin heeft, maar ik vind een snel ladende pagina zelf altijd erg prettig. Ik zal er verder naar kijken.
Trouwens: je hebt gelijk wat betreft grote sites die volgens Pagespeed niet geoptimaliseerd zijn. Alleen de Google homepage geeft allemaal groene vinkjes, maar Amazon, Yahoo, de BBC, SEOchat en DMOZ kunnen hun site nog verbeteren.
Wat me ook opvalt is dat ze aanbevelen om mijn plaatjes te comprimeren met gzip. Ze zeggen er ook bij dat dat alleen zinvol is voor plaatjes van meer dan 150 kb, en die van mij zijn kleiner.
Veel dank voor je uitleg en linkjes.
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.