SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › SEO campagne
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
-
21 september 2011 om 10:55 am #22663
Ik ben meer een front end developer dan een SEO specialist, maar wil er graag meer over leren.
Een van mijn klanten is met een redelijk gerenomeerd bedrijf een SEO campagne gestart.
Zij hebben van een 20 tal zoekwoorden pagina’s aangemaakt. Deze pagina’s heb ik online geplaatst, zij hebben geen toegang tot de server.
De zoekwoorden doen het al goed moet ik zeggen, de helft staat na twee maanden al op een derde positie binnen de zoekresultaten.Als ik deze pagina’s bestudeerd zie ik niets bijzonders. Ze bestaan uit geoptimaliseerde tekst en interne links.
Nu krijgen we vandaag deze voortgangsmail:
Wat bedoelen ze met het opbouwen van reputatie? Links toevoegen? Extern? Ze hebben geen toegang tot de files op de server.
wat is een permanente database?
Ik hoop dat iemand me een klein beetje kan bijschijnen.
Gr. Denise
-
21 september 2011 om 1:55 pm #26747
Zoekmachines bepalen de volgorde in de zoekresultaten grofweg door te kijken naar twee factoren: relevantie en reputatie.
Relevantie houdt in dat de jouw pagina relevant is voor de zoekopdracht, bijvoorbeeld als iemand zoekt naar informatie over een onderwerp dat op jouw pagina staat beschreven.
Reputatie geeft aan hoe populair en hoe gezaghebbend jouw site is. De reputatie wordt ondermeer bepaald door te kijken of er vanaf andere sites naar jouw pagina’s wordt gelinkt. Een zoekmachine ziet dat als aanbeveling. Als heel veel sites dat doen, ben je blijkbaar een autoriteit op je gebied en krijg je een hogere plek in de zoekresultaten. Het is echter wel de bedoeling, dat zo’n link wordt geplaatst omdat iemand jouw site echt wil aanbevelen. Als iemand een link plaatst omdat hij er geld voor krijgt, werkt het eerder in je nadeel. Het opbouwen van reputatie moet je doen door nuttige en bruikbare informatie en producten aan je gebruikers aan te bieden. Als je de site daarnaast promoot via advertentiecampagnes en sociale media, komen de ‘aanbevelingen’ hopelijk vanzelf.
Wat er precies bedoeld wordt met de ‘permanente database’ weet ik ook niet. Er wordt wel eens gespeculeerd dat Google nieuwe websites eerst in een soort proeftuin opneemt. Je staat dan wel gewoon tussen de zoekresultaten, maar je plekje is maar tijdelijk. Pas als je bewezen hebt nuttig en bruikbaar te zijn voor bezoekers (ze klikken vaak naar je door) wordt je in de hoofdindex opgenomen en krijg je een vaste plek. Mogelijk wordt dat bedoeld? Maar of deze speciale proeftuin ook echt bestaat, is niet zeker.
De inloggegevens hebben mogelijk betrekking op een webstatistiekenpakket, zoals Google Analytics. Daar zie je hoeveel bezoekers er zijn en via welke bronnen en zoekwoorden ze de site vinden.
-
26 september 2011 om 8:31 am #26759
Bedankt voor je snelle reactie!
Ik denk inderdaad dat ze wat backlinks aan het creeeren zijn, Maar het zijn er niet veel.
Ik probeer gewoon een beetje te doorgronden wat ze nu precies allemaal doen om te scoren in de zoekmachines.
Al met al heb ik nog steeds niet het idee dat het veel is.
Pagina’s aanmaken met relevante content met de juiste keyword density, deeplinks door de site heen en wat backlinks.Kan het dan echt zo makkelijk zijn?
Dat van die permanente database snap ik dan niet helemaal. De website waar het om gaat bestaat al 15 jaar.
-
27 september 2011 om 4:14 pm #22664
Respect voor jouw antwoord. Mooi omschreven.
Backlinks aanmaken kan iedereen. Het gaat echter vooral om de kwaliteit van deze links.
Van welke websites zijn deze links afkomstig? Zijn dat ook bekende, betrouwbare sites die populair zijn in de markt?
Dát zijn de backlinks die echt het verschil maken. Dit type links zijn over het algemeen niet gemakkelijk te verkrijgen. In de eerste plaats moet je interessant gevonden worden. Dat betekent goede inhoud maken en aanwezig zijn in de community.
Dus ze kunnen wel wat “links aanmaken”, maar dat is lang niet zo effectief als links toegewezen krijgen van de betere sites.
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.