SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › Opbouw van website
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
-
27 juli 2011 om 9:44 pm #22559
Momenteel ben ik bezig de sitemap van mijn nieuwe website uit te stippelen, en daarbij stuit ik op een vraag.
Ik wil informatie verlenen over hotels in nederland en vakantieparken in nederland op diverse locaties. Daarbij twijfel ik tussen twee verschillende structuren, en ik ben erg benieuwd naar jullie mening over wat de beste structuur is. De volgende twee structuren twijfel ik tussen:
Structuur één bestaat uit één enkele pagina:
– Overnachten bij, is de H1 van de pagina, URL wordt: http://www.domein.nl/overnachten-bij-locatie-in-nederland.
Met op die pagina verschillende H2 kopjes als ‘Hotels bijen ‘Vakantieparken bij . De content bij deze structuur staat dus op slechts één pagina verzameld, met diverse subkopjes. Structuur twee bestaat uit diverse pagina’s:
– Hotels bij, URL wordt: http://www.domein.nl/hotels-bij-locatie-in-nederland
– Vakantieparken bij, URL wordt: http://www.domein.nl/vakantieparken-bij-locatie-in-nederland De content bij deze tweede structuur is dus verdeeld over diverse pagina’s, waarbij in mijn ogen de nette URL wel een voordeel biedt. De content die bij de eerste structuur echter op één pagina staat wordt bij deze tweede structuur verdeeld over meerdere pagina’s.
Wat raden jullie aan? Kiezen voor meerdere pagina’s die specifieker gericht zijn op de verschillende keywords? Of één pagina waarbij deze specifieke keywords als H2 headings worden toegevoegd?
Ik ben benieuwd naar jullie mening!
-
28 juli 2011 om 6:27 am #26644
Ik zou als ik jou was eerst even trefwoord onderzoek doen. Je keuze voor “hotels BIJ locatie” is lang zo sterk niet als “hotels IN locatie”.
https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternalMet de [] is het een exacte zoekopdracht. Zonder is het een brede zoekopdracht. Het nummer staat voor het aantal zoekopdrachten wat in Nederland en in het Nederlands worden gedaan.
hotels bij amsterdam – 1,000
[hotels bij amsterdam] – < 10
hotels in amsterdam – 165,000
[hotels in amsterdam] – 1,900
hotels bij rotterdam – 0
[hotels bij rotterdam] – 0
hotels in rotterdam – 60,500
[hotels in rotterdam] – 880Voor wat betreft de structuur. In een ideale wereld heb je één pagina voor één trefwoord. Probeer te achterhalen hoe mensen naar hotels en naar vacantieparken zoeken. Zorg ervoor dat je die structuur ook in je folder en pagina benaming volgt. Het is dus de bedoeling dat er een hiërarchische structuur ontstaat die logisch is voor je bezoekers en die gevolgd kan worden door Google.
Dus iets als:
——————-
domein.nl/hotels/
domein.nl/hotels/noord-holland/
domein.nl/hotels/noord-holland/amsterdam/
domein.nl/hotels/noord-holland/amsterdam/naam-hoteldomein.nl/vakantieparken/
domein.nl/vakantieparken/drenthe/
domein.nl/vakantieparken/drenthe/assen/
domein.nl/vakantieparken/drenthe/assen/naam-vakantieparkLaatste tip: optimaliseer niet te ver door.
check deze infographic eens -
28 juli 2011 om 9:44 am #22560
Bedankt voor je reactie paul! Op basis van een kort keyword onderzoekje blijkt al snel dat inderdaad de tweede structuur met diverse pagina’s een betere aanpak is.
Enige vraag die mij momenteel nog bezig houdt gaat over categorieën. Diverse bronnen vertellen mij hierover diverse verhalen, en ik ben benieuwd welke urls beter urls zijn:
– http://www.domein.nl/bezienswaardigheid/naam-hotel
– http://www.domein.nl/bezienswaardigheid/naam-vakantieparkof
– http://www.domein.nl/bezienswaardigheid/hotels/naam-hotel
– http://www.domein.nl/bezienswaardigheid/vakantieparken/naam-vakantieparkIs de eerste opbouw hierbij sterker vanwege de korte – maar toch effectieve – url, of is de tweede opbouw sterker vanwege het duidelijker indelen in categorieën?
Hetzelfde geldt voor een overzichtspagina van hotels bij een bezienswaardigheid. Welke van de twee url’s zou daarbij een betere url zijn, rekening houdende met dat de algmene pagina van de bezienswaardigheid http://www.domein.nl/bezienswaardigheid is:
– http://www.domein.nl/bezienswaardigheid/hotels-bij-bezienswaardigheid
– http://www.domein.nl/hotels-bij-bezienswaardigheidEigenlijk gaat het dus vooral om de keuze tussen een ‘platte’ of een ‘diepe’ structuur met categorieën. Wederom ben ik benieuwd naar jullie mening hierover!
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.