SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › meertalige site – sitestructuur
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
-
3 november 2011 om 10:38 am #22737
Hallo,
Heb een vraag over of de volgende sitestructuur nadelig kan werken. Twijfel zelf namelijk. Waarom ik twijfel is omdat het keyword nu verder weg staat van de hoofd url. Moet deze niet zo dichtbij mogelijk staan dus direct achter de / na het .nl deel?
De hoofd url is namelijk naamsite.nl . Deze wordt nu echter geredirect naar naamsite.nl/amsterdam/nl/
De engelse variant is dan: naamsite.nl/amsterdam/en.naamsite.nl/amsterdam/nl/
hieronder de nederlandse paginas. bijvoorbeeld zoiets als
naamsite.nl/amsterdam/nl/frikandellen.php
naamsite.nl/amsterdam/de/
hieronder de duitse paginas
naamsite.nl/amsterdam/en/
hieronder de engelse paginas
Iemand enig idee?
Bedankt.
-
3 november 2011 om 11:52 am #26820
In 2010 heeft Google een artikel gewijd aan meertalige websites: Working with multi regional websites.
Grofweg kun je kiezen voor 4 varianten: (1) Zite Media internet services, webdesign, webdevelopment, hosting en cd-rom/dvd productie, (2) nl.naamsite.com, (3) http://www.naamsite.com/nl/ en (4) http://www.naamsite.com?loc=nl. De laatste wordt afgeraden. De andere 3 zijn vergelijkbaar qua voor- en nadelen.
De manier waarop jij het hebt opgelost, wijkt wel af van bovengenoemde varianten. Waarschijnlijk kun je de taalaanduiding beter direct achter het domein plaatsen: http://www.naamsite.nl/de/amsterdam in plaats van http://www.naamsite.nl/amsterdam/de/. Dat sluit beter aan op wat Google verwacht.
Ik verwacht niet dat de taalaanduiding dan nog een negatieve invloed heeft op de positie in de zoekresultaten. Google herkent wel dat de extra directory alleen de taal weergeeft.
-
4 november 2011 om 4:46 pm #22738
Als naamsite.nl de Nederlandse homepage is, dan is het meer logisch dat de Engelstalige homepage naamsite.nl/en/ is. En zoals gebruikelijk in een website structuur maak je onder de homepage meer pagina’s aan, dus is de variant naamsite.nl/en/amsterdam correct en ook wat Google verwacht. Voor keywordranking maakt het weinig uit, alleen denk ik dat het verwarrender is voor bezoekers als je de /en achteraan zet.
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.