SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › Landingspagina & doorway pagina's onduidelijkheden
Tags: doorway pagina's, landingspagina's
- Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 8 jaren, 4 maanden geleden door otto24.
-
AuteurBerichten
-
-
17 juli 2016 om 1:13 pm #36453
Beste mede forum gebruikers,
Graag wil ik jullie vragen wie mij een deskundig antwoord kan geven op de volgende vraag. Ik zit namelijk met het volgende. Zelf run ik een webshop. De webshop heeft zoals gewoonlijk categoriepagina’s, subcategoriepagina’s en natuurlijk de productpagina. Nou het volgende wat voor mij nu onduidelijk is!
Graag wil ik weten of het toegestaan is voor google optimalisatie/SEO of niet(Dus tegen de richtlijnen van google).
Dit zijn voor mij de onduidelijkheden;
1. Wat is het verschil tussen landingspagina en doorway pagina’s? Kan hiervan bijv. een voorbeeld van gegeven worden.
en nu twee….
2. Stel binnen mijn domeinnaam, als voorbeeld nemen wij bijv. http://www.mijnwebshop.nl. Ik heb een categoriepagina waar ik bijv. stoelen verkoop. Deze pagina’s heb ik geoptimaliseerd zowel de categoriepagina als de subcategorie en de productpagina dat valt allemaal binnen de richtlijnen van google. Dat is geen probleem.
(en nu het probleem waar ik meezit…….. )
Maar nou het volgende, stel ik maak een pagina binnen mijn domein. Als voorbeeld maken wij bijv. de volgende pagina aan; http://www.mijnwebshop.nl/stoelen. Deze pagina optimaliseer ik voor zowel de klant en met het oog voor de zoekmachine. Op deze pagina die geoptimaliseerd gaat worden staan links in die door linken naar de categoriepagina of subcat. of productpagina van de webshop. Zodat het product uiteindelijk besteld kan worden. Deze pagina’s maak ik aan om zo, zo hoog mogelijk te scoren in de zoekmachine. Uiteraard ook met relevante informatie over dat product bijv. Hoe onderhoud je deze stoelen, materiaal soorten, en ga zo door etc. etc. een soort kennisbank met het oog om zo hoog mogelijk te scoren.
Is dit dan een doorway-pagina of een landingspagina of geen van beide? Mogen dit soort pagina’s gemaakt worden of is dit tegen de richtlijnen.
Graag vraag ik jullie hulp?
Alvast bedankt.- Dit onderwerp is gewijzigd 8 jaren, 4 maanden geleden door otto24.
-
18 juli 2016 om 8:14 pm #36458
Een landingspagina is niets anders dan de pagina waarop de bezoeker landt, vanuit de Google zoekresultaten. Iedere pagina van de site is dus in principe een landingspagina.
Een doorway page is een speciaal vor SEO opgetuigde pagina, die meestal meerdere nagenoeg identieke varianten kent. Bijvoorbeeld stoelen-amsterdam, stoelen-rotterdam, etc. Vaak is de tekst nagenoeg identiek en/of worden de pagina’s automatisch gegenereerd. Primair doel van de pagina is niet het helpen van de bezoeker, maar het doorsluisen van deze naar een andere pagina.
Je moet je afvragen voor wie (in termen van zoekwoorden) jouw http://www.mijnwebshop.nl/stoelen pagina interessant is. Als dat voor een zoeker naar ‘stoelen’ een mooie pagina is (hetgeen zal blijken uit backlinks en gebruikersgedrag op de pagina), dan zal Google die pagina graag hoog ranken.
Maar heb je in je structuur van categorieën/subcategorieën niet een stoelen-pagina die ideaal is om deze rol te vervullen? Waarom die extra pagina?
-
18 juli 2016 om 11:05 pm #36459
Beste Alain,
Dank voor jouw reactie. In de structuur van de webshop (categorieën/subcategorieën) heb ik al dat sowieso in opgenomen echter wil ik meer teksten/pagina’s erom gaan creëren. Ik denk namelijk hoe meer content des te beter ik kan scoren in Google over dat onderwerp of zoekwoord. Dus hoe meer content over bijv. stoelen des te beter dat ik gevonden kan worden op den duur of werkt dat niet zo in praktijk.
We pakken bijv. stoelen weer als voorbeeld. Dan wil ik bijv. de volgende pagina aanmaken en deze voorzien van links zodat een klant kan doorklikken naar de categoriepagina. Deze pagina’s worden aangemaakt omdat ik deze pagina’s van meer teksten kan voorzien dan bijv. een categorieën of subcategorieën.
http://www.mijnwebshop.nl/buitenstoelen (Op deze pagina staan bijv. links waar een bezoeker op kan klikken die doorlinken naar de categoriepagina’s waar de bezoeker kan bestellen)
http://www.mijnwebshop.nl/bureaustoel
http://www.mijnwebshop.nl/draaistoel
http://www.mijnwebshop.nl/tuinstoelen
http://www.mijnwebshop.nl/kantinestoelen
http://www.mijnwebshop.nl/barkrukken
http://www.mijnwebshop.nl/houtenstoelenEtc etc.
Op deze pagina’s kan men dan bijv. relevante informatie vinden over bijv. materiaal, kwaliteit, bijv., montage, inrichting tips, etc etc. Echt informatieve pagina’s. Maar deze pagina’s worden met het oog ook gemaakt voor de zoekmachines om beter te scoren. Dus de hoofdzoekwoord en gerelateerde zoekwoorden.
Ook zullen op deze pagina’s links komen waarop de bezoeker kan klikken en op de desbetreffende categoriepagina of andere pagina uitkomt.
Daarom was mijn vraag zijn dit ook een vorm van doorway-pagina’s of juist niet en kan dit gewoon. Uiteraard met de vraag dat wat ik wil gaan doen of dit wel effectief is. Of is het misschien alleen verstandiger om het bij categorieën/subcategorieën te laten en deze pagina alleen te optimaliseren?
-
-
-
AuteurBerichten
Gerelateerde berichten:
- 3,18K pagina's zijn uitgesloten 4 maart 2022 Hallo, Om te beginnen wil ik vast zeggen dat ik nieuw ben in het opzetten van een website. Ik heb een eigen website ( mijnsportartikelen.nl…
- Canonicals op blogpages om meer verkeer op categorie pagina's te krijgen 15 april 2022 Hoi, Ons online marketing bureau heeft onder een aantal rankende blog pages een canonical gezet die gaat naar een categorie pagina om zo meer verkeer…
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.