SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › Extra categorieën
Tags: Categoriestructuur, redirect
- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 6 jaren, 7 maanden geleden door Alain Sadon.
-
AuteurBerichten
-
-
13 juni 2018 om 10:41 am #38514
Beste Forumleden,
Voor mijn webshop blijf ik met een vraag zitten en ik hoop dat jullie me op weg kunnen helpen. Ik wil de structuur in mijn webshop het liefst zo ondiep mogelijk. Echter twijfel ik of het voor mijn rankings in Google verstandig zou zijn om een categorie toe te voegen.
Als ik via merken navigeer naar het merk Vingino dan vind je hieronder alles. Als het ware 1 grote bak waarin alles gefilterd kan worden.
Echter vraag ik me af of het niet beter zou zijn om per type product een onderliggende categorie te maken.
Bijvoorbeeld voor longsleeves;
In plaats van alleen de categorie Vingino zou ik onder de categorie een subcategorie aanmaken zoals;
Vingino/vingino-longsleeves/
Dit zou ik vervolgens ook voor andere categorieen zoals jurken, broeken etc willen doen.
Door aparte categorieen aan te maken komen ze ook direct in mijn routing van de webshop terecht. Nu zijn ze namelijk alleen vanuit Google te benaderen.
Mijn laatste vraag is of het voor mij verstandig is om een oude domeinnaam over te kopen van een webshop die ermee stopt. Om deze vervolgens te redirecten naar mijn huidige domeinnaam. Ik ga verder niets doen met de domeinnaam ik zou de domeinnaam puur gebruiken voor de linkjuice.
Ik hoop dat jullie me op weg kunnen helpen.
-
15 juni 2018 om 10:11 pm #38530
Hoe meer structuur, hoe beter. Specialiseer van shorttail zoektermen (dicht bij de homepage) naar longtail (dieper in de site). Laat de URL’s deze structuur volgen (dwz creëer een directory bij iedere stap dieper in de structuur).
Ik denk dus dat je er goed aan doet om extra categorieën te creëren. Een URL als Vingino/longsleeves/ is mooier dan Vingino/vingino-longsleeves/. Je hebt vingino immers al in de url.
Lees: https://www.seoguru.nl/seo-blog/seo-sitearchitectuur/
Als je je website wilt overzetten naar een opgekochte domeinnaam, probeer dan wel te achterhalen of er geen problemen mee zijn geweest (penalties, etc.). Vraag bijvoorbeeld of je in hun Google search console mag kijken, en kijk dan bij handmatige acties. Als er tenminste nog een site onder hangt.
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.