SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › dom geweest, wat nu?
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
-
17 februari 2012 om 11:48 am #22914
Hoi,
Allereerst: ik kom sinds 2 weken geleden op deze site (weet ook pas sinds toen wat SEO betekent) en ik ben erg blij dat deze website bestaat. De info lijkt veel meer overeen te komen met hoe het werkelijk is allemaal, dan zoveel andere seo sites đOndanks dat ben ik een tijdje geleden dom geweest en heb het volgende gedaan:
1 domein naam gekocht voor de “hoofd” site. Deze gaat over een bepaald onderwerp.
Vervolgens heb ik een stuk of 15 domeinnamen gekocht, over subonderwerpen, met “goede” zoektermen (lees: lage concurrentie, erg veel op gezocht per maand).Nu zie ik door mijn eigen bomen, en de seo bomen, het bos niet meer. Wat kan ik nu het beste doen? De domeinnamen koop ongedaan maken kan helaas niet meer đ
Ik ben bezig geweest met het volgende:
Het maken van de “hoofd” site, in joomla.
Vervolgens heb ik na een tijdje de joomla site gekopieerd, evenals de database, naar een subdomein bij dezelfde hostingprovider. Dat is dan bijv. subonderwerp.nl
Daarbij heb ik alle joomla inhoud gewist, zodat ik voornamelijk de joomla template over hou. Daar heb ik dan 3 menu items gemaakt, waarvan 1 de home is geworden, namelijk: het subonderwerp. De andere 2 menu items zijn: 1: link terug naar “hoofd” en 2: link naar het forum op “hoofd”.Als ik daarmee doorga, moet ik dus nog 14x dat proces herhalen. Bij sommige subonderwerpen kom ik maar net op de 300 karakters. (Als ik het goed begrijp, is dat genoeg voor een landingspagina?).
Dit is:
1. Wel erg omslachtig.
2. Wellicht totaal niet nuttig, of zelfs slecht voor mijn seo resultaten?Mijn idee was dat ieder domein op p1 in de google resultaten zou komen. Volgens mij gaat dit nooit lukken zo, zeker niet als sommige subonderwerpen net de 300 woorden halen, terwijl er blogs zijn met dan wel niet het exacte zoekwoord in de url, behalve na blabla.com/zoekwoord, maar wel met meer inhoud.
Nou is mijn vraag dus: hoe kan ik het nu het beste aanpakken, om de domeinen optimaal te benutten? En is dat joomla copy pasten bij wijze van, zinvol, of kan ik net zo goed kale pagina’s met 300 karakters plaatsen met een link naar de “hoofd” website?
Sowieso is stap 1 denk ik: zorgen dat ik zsm van de domeinnamen weer af kom (na 1 jaar dus)?
Ik hoop dat iemand mij hier bij kan/wil helpen. Opzich staat het antwoord vast wel op dit forum al, maar na hier en daar wat lezen kom ik er alsnog niet uit wat in mijn situatie het beste is, dus vandaar dit topic…
grts
ps: voor de zekerheid: Het maakt voor SEO niet uit als je bijv. onderwerp1 hebt, met domein 1 op subdomein1 en een totaal andere site met onderwerp2, op subdomein2? De SEO hiervan staat los van elkaar?
-
17 februari 2012 om 1:28 pm #27028
Gezien de regels der logica lijkt ingebouwd te zijn in de spiders, heb ik de volgende optie bedacht en ik ben wel benieuwd naar wat men er hier van vindt?
1. Maak de “hoofd” pagina.
2. Maak de pagina’s over de subonderwerpen, door een kopie te maken van de hoofdsite en de database en die te plakken in elk subdomein per subonderwerp.
3. Maak links in de drop down menu’s op de hoofdpagina naar de subdomeinen die hun eigen domeinnaam hebben.
4. Link op de subonderwerp pagina’s terug naar de “hoofd” pagina met de titel van die hoofdpagina als knop. En eventueel: plaats een link naar het forum dat bij het hoofdonderwerp en de subonderwerpen hoort, op iedere subonderwerp pagina.Nu zijn deze wel allemaal op hetzelfde ip. En ze zijn te beschouwen als landingspagina’s, lijkt mij?
Nou heb ik gelezen dat na 7 pagina’s op hetzelfde ip, dit SEO technisch gezien een probleem kan worden. Maarja, ik heb gewoon geen geld om meerdere hostingpaketten te nemen, op hooguit misschien 1 extra erbij na.
Daarbij lijkt het mij ook niet-logisch dat je een penalty krijgt, als je meerdere verschillende pagina’s met hun eigen domeinnamen bij 1 hosting bedrijf runt.Ik heb van iemand te horen gekregen, dat via google webmaster tools, een soort “lading” aangegeven kan worden per subonderwerp. Maar maakt dit het allemaal niet alleen maar minderwaardig, gezien ik door deze stappen te volgen juist soort van de illusie wek dat ieder subonderwerp een nieuw onderwerp is? (alleen zullen die spiders het vast wel apart vinden dat er links in drop down menu’s zitten, maar of ze al zo intelligent zijn betwijfel ik ten zeerste. Want dan zou je in je drop down menu’s ook niet naar echt externe sites kunnen linken. Nouja dit gaat mijn logica nu even te boven).
Klinkt mijn stappenplan SEO gezien op deze manier goed?
-
20 februari 2012 om 1:15 pm #22915
Dat is een hoop informatie đ
Het maakt in principe niet uit dat je meerdere domeinnamen op een hostingpakket heb. En ook niet dat ze naar elkaar linken. Wel gaat het om context en relevantie. (Dus geen site over kleren linken naar een seo site en die linken naar een site over ijsthee.) Denk vanuit de bezoeker: is een link vanaf die pagina naar de andere pagina relavant/nuttig voor de bezoeker. Is het antwoord ja, kan je een link plaatsten, antwoord nee: niet doen đ
300 characters is iets anders dan 300 woorden. 300 woorden voor een hele website is wel summier. Heb je alleen gekeken naar google keyword tool voor de maandelijkse zoekresultaten? Heb je gekeken op exact zoeken in Nederlands? Heb je gekeken naar de concurrentie op het keyword en de concurrentie die het keyword ook in de titel hebben staan? Indien je de keywords goed heb geanalyseerd zou 300 woorden genoeg kunnen zijn. Toch betwijfel ik het.
Je maakt namelijk een website met 1 webpagina, dus niet heel relevant voor de bezoeker en de zoekmachine. Ben benieuwd naar jouw huidige resultaten in de zoekmachine đ
Zelf ben ik geen fan van Joomla en raad voor zulke dingen altijd WordPress aan. Kost veel minder tijd in onderhoud en in het aanmaken van de website.
15 domeinnamen is erg veel. Als ik jou was zal ik kijken naar wat de beste domeinnamen zijn. Daar een website op bouwen met stuk of 5-10 pagina’s met minimaal 300 woorden. Elke website draait op 1 of meerdere keywords (die relevant aan elkaar zijn). En die verwijs je met 1 link door naar je hoofdwebsite.
Omdat dit namelijk heel veel werk is, vond ik 15 domeinnamen al erg veel đ Dus hou de beste domeinnamen en verleng die andere niet.
Een exacte URL keyword.nl heeft een flinke voorsprong op een keyword na de maindomein. website.nl/keyword, maar dat neemt niet uit dat zulke websites hoger dan jouw ranken. Gaat namelijk ook om de content van die website en de linkwaarde wat die website/webpagina krijgt.
Je moet niet teveel hooi op je vork nemen. Begin met 1 website (je hoofdwebsite) en bouw pas als die klaar is een nieuwe.
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.