SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › ccTLD’s of gTLD’s of beide
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
-
20 september 2014 om 8:31 pm #24082
N.a.v. Hoofdstuk 4.4 van het boek SEO voor webprofessionals heb ik de volgende vragen:
Wij zijn bezig met het ‘verbouwen’ van onze website om deze SEO vriendelijk te maken. Vanwege onze internationale ambities hebben wij een .com domeinnaam (gTLD’s). Daarnaast hebben wij ook ccTLD’s van de meeste, voor ons belangrijke, landen.
Aangezien wij ons vergist hebben in de omvang van het project, gaan wij eerst het goed aanpakken in Nederland. Zodra dit goed verloopt breiden wij dit uit naar andere landen.
De huidige situatie is als volgt:
Wij opereren nu onder een .com domeinnaam en wij gebruiken voor onze talen .com/nl .com/de .com/fr etc.(dus de site is taal georiënteerd).
Maar als ik de informatie uit het boek goed begrijp is het beter om het anders aan te pakken:
– voor alle landen waarop wij ons richten kunnen wij beter een ccTLD gebruiken, zoals .nl .be .fr .de. Dit is beter voor de land georiënteerde google pagina’s (google.nl, google.de etc.)
– overkoepelend willen wij onze .com domeinnaam natuurlijk aanhouden. Deze staat standaard is het Engels en is niet land georiënteerd, maar taal georiënteerd. Dus gebruikers kunnen de nederlandse taal, duitse taal etc. selecteren. De url wordt dan .com/nl .com/de etc. De inhoud van .nl en .com/nl is hetzelfde.
Mijn vraag is dus: welke aanpak het beste is? Het bovenstaande?
En als ik het bij het juiste eind heb, is er geen sprake van dubbele content?
– Bijvoorbeeld:.com/nl en .nl
– of bijvoorbeeld: .com/de en .deEn indien er wel sprake is van dubbele content, hoe kunnen we dit het beste oplossen?
Alvast bedankt!
-
21 september 2014 om 7:09 pm #24083
Ja kan dezelfde inhoud op zowel de .com/nl/ als de .nl plaatsen, maar dan moet je wel via de rel=canonical tag aangeven wat de canonieke pagina is. Ik zou die dan opnemen in .com/nl/. Als je dat voor al je landen doet gaan de ccTLD’s alle kracht krijgen en ga je met hen scoren. Dit roept echter wel de vraag op waarom je de informatie ook onder de .com wilt brengen. Maar goed, het kan dus wel.
Omdat je verder met verschillende landen/talen werkt, moet je bovendien met de hreflang werken. Maar dit alleen als de pagina’s grotendeels vertalingen van elkaar zijn. In het boek kan je meer over de hreflang vinden.
Succes verder!
Alain
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.