SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › 1 website op .nl en .be extensie
- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 8 jaren, 6 maanden geleden door Alain Sadon.
-
AuteurBerichten
-
-
2 mei 2016 om 12:45 pm #36288
Beste,
Over het volgende vind ik spijtig genoeg tegengestelde informatie of vrij weinig informatie terug. Wij hebben een website en deze is gekoppeld aan een .be en een .nl extensie, maar bevat dezelfde naam. Dit hebben wij gedaan omdat we met ons bedrijf recht op de grens zitten met Nederland in België en aantrek hebben van beide landen. Momenteel heb ik via .htaccess een 301 redirect lopen van website.be en http://www.website.be naar http://www.website.nl en van website.nl naar http://www.website.nl, zodat je altijd op http://www.website.nl terecht komt (website is niet de echte domeinnaam natuurlijk). Voor een sitemap heb ik dus ook alles in http://www.website.nl staan.
Is dit de beste methode om te werken, daar natuurlijk de .be website niet in bv google zal verschijnen in België of kan ik beter de redirect weglaten? Als doelgroep staat Nl op .nl en BE op .be. Is het beter om voor een sitemap twee aparte te maken, één met .be en één met .nl ipv eentje zoals ik nu heb?
Alvast bedankt voor de reacties.
-
5 mei 2016 om 11:48 am #36290
Met een .nl website is het mogelijk om zowel in .nl als in .be te scoren. Zo staat seoguru.nl in België op #1 op bijvoorbeeld de zoektermen ‘seo boek’ en ‘seo training’. Daarbij is bepalend dat Google de indruk moet hebben dat de site ook interessant is voor Belgen. En hoe kunnen ze dat bepalen? Doordat er verwijzingen (hyperlinks) liggen naar de betreffende pagina’s in mijn site, vanaf Belgische sites. Dus dat is de eerste oplossing.
De tweede oplossing is het optuigen van een .be site, naast de .nl site. De content van de twee mag identiek zijn, omdat de doelgroep verschillend is (Nederlanders, respectievelijk Belgen). Neem de ‘hreflang‘ op, op iedere pagina van de sites. Daarmee koppel je de twee sites, waarbij je precies aangeeft welke site in welke taal/land getoond moet worden. Het zou verder mooi zijn als je ook een Belgisch adres op je site kan vermelden. Dit is met name van belang voor local search (de resultaten bij google maps), die voor jou interessant lijkt omdat je business blijkbaar lokaal georienteerd is. Een redirect, zoals jij nu doet, heeft geen voordelen voor het scoren in België. Ook bij deze tweede oplossing is het cruciaal dat je links gaat krijgen vanuit Belgische sites.
- Deze reactie is gewijzigd 8 jaren, 6 maanden geleden door Alain Sadon.
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.