SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › Losse pagina’s slecht voor SEO?
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
-
6 augustus 2012 om 10:48 am #23213
Als ik het me goed herinner heb ik een keer gelezen dat losse pagina’s slecht kunnen zijn voor SEO? Ik bedoel dan pagina’s die nergens gelinkt staan op m’n website. Ik weet het echter niet zeker, vandaar m’n vraag hier.
Nu gebruik ik WordPress en is de knop “publiceren” vele malen opvallender dan “opslaan” waardoor ik soms een concept publiceer, terwijl die nog nergens gelinkt staat op m’n site, ik ben er nog mee bezig. Kan dat veel kwaad als Google dan wel die pagina al kan vinden? Soms kan het wel een paar weken duren voordat ik de pagina echt “af” heb.
Bovenstaande doe ik per ongeluk, maar ik zie ook de voordelen in van losse pagina’s aanmaken met zoekwoorden speciaal voor SEO, dus dat lijkt me niet de bedoeling…
En wat kan er dan precies gebeuren? Alleen die ene pagina die een “penalty” krijgt of de hele website?
-
6 augustus 2012 om 12:19 pm #27339
Losse pagina’s zoals jij beschrijf is niet per se “slecht”. Van penalties voor pagina’s waar niet naar gelinkd word heb ik nog nooit gehoord. Het hangt er een beetje vanaf wat je er mee wilt doen. Wil je de pagina ranken? Dan is het slim om wat linkjes van je eigen domein te plaatsen. Pagina’s te vroeg publiceren is iets anders :).
Als je met WordPress een pagina publiceert word automatisch de zoekmachines gepingd en word de pagina in je sitemap geplaatst en ook nog eens toegevoegd aan de categorie overzichten (hangt een beetje van je instellingen+plugins af).
Het staat voor je bezoekers een beetje onprofessioneel, maar dat is het dan ook wel. Tenzij je de URL later aanpast. Dan krijg je weer niet-werkende linkjes.
Het is niet heel erg als het gebeurt, ik zou het alleen wel vermijden.
-
8 augustus 2012 om 5:48 pm #27341
Je kunt in WordPress altijd een gepubliceerd artikel weer terug naar concept halen. Daarmee verdwijnt het weer van het zichtbare deel van je blog. Dit gebeurd in het artikel bij ‘status’. Je hebt daar 3 opties: “gepubliceerd”, “wachtend op review” en “concept”.
Ik zou dit niet vanuit SEO bekijken, maar vanaf een gebruiker. Als de pagina die half af is een “slechte” indruk wekt voor iemand die er op wat voor manier dan ook op komt, dan zou ik hem terug halen naar de concept versie ongeacht de invloed op SEO.
Mocht Google wel al de pagina hebben opgepikt dan creëer je even een 404, dat is niet geweldig, maar ook niet enorm schadelijk. De ‘mindere’ impressie (eerste indruk) die een rare pagina maakt zou ik belangrijker vinden.
-
8 augustus 2012 om 7:25 pm #27342
Ok bedankt voor de reacties! Ik ga er zeker op letten voor de gebruiker, maar fijn dat het voor SEO niet veel kwaad kan.
Wel vraag ik me af of dit dan niet misbruikt wordt? Ik ben nu bezig met een pagina over “game ontwikkeling”, maar dan zou ik ook exact dezelfde pagina kunnen gebruiken met een paar veranderingen om op meerdere woorden te ranken in Google. Zoals “Game design”, “Games maken”, etc. Dit alleen voor Google, terwijl alleen de eerste pagina echt bij m’n site hoort? Dat lijkt me toch niet de bedoeling?
Dit is meer iets wat ik me afvraag dan dat ik van plan ben dat te gebruiken trouwens 🙂 Ik vindt het gewoon interessant hoe dat dan werkt.
-
9 augustus 2012 om 7:32 pm #23214
Wel vraag ik me af of dit dan niet misbruikt wordt?
Dat is wat er niet eens zo heel lang geleden gebeurde. Er werden dynamisch pagina’s gecreëerd met elke keer als enige verschil het trefwoord. Daar had Google op een gegeven moment een oplossing voor en site eigenaren gingen automatisch andere meer relevante content toevoegen. Ook hiervoor heeft Google weer een oplossing bedacht. En sinds de Panda en Pinguin updates is het nog veel moeilijker om zulke automatisch gegenereerde pagina’s te laten ranken.
Ik ben nu bezig met een pagina over “game ontwikkeling”, maar dan zou ik ook exact dezelfde pagina kunnen gebruiken met een paar veranderingen om op meerdere woorden te ranken in Google. Zoals “Game design”, “Games maken”, etc.
Dit is precies één van de dingen waar Google nu meer op let. Als je verschillende woorden gebruikt, die aan elkaar gerelateerd zijn en elkaar versterken door ze samen te gebruiken, de tekst nog duidelijker wordt voor Google. Het is daarom geen enkel probleem om één pagina te maken rond alle 3 de voorbeeld woorden. Alhoewel natuurlijk “Game design” en “Game ontwikkeling” (en “Games maken”) werkelijk een ander specialisme zijn. Het hangt van de content af of je ze wel of niet samen zou willen gebruiken.
-
-
AuteurBerichten
Gerelateerde berichten:
- 3,18K pagina's zijn uitgesloten 4 maart 2022 Hallo, Om te beginnen wil ik vast zeggen dat ik nieuw ben in het opzetten van een website. Ik heb een eigen website ( mijnsportartikelen.nl…
- Canonicals op blogpages om meer verkeer op categorie pagina's te krijgen 15 april 2022 Hoi, Ons online marketing bureau heeft onder een aantal rankende blog pages een canonical gezet die gaat naar een categorie pagina om zo meer verkeer…
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.