SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › Tegenstrijdigheid in SEO optimalisatie
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
-
26 juli 2010 om 9:27 am #21808
Ik lees afgelopen weekend het SEOhandboek (versie 2008) en ik heb het idee dat ik een tegenstrijdigheid tegenkom, overigens niet alleen bij jullie maar ook in andere publicaties over SEO.
Enerzijds zeggen jullie dat je geen teksten van andere websites moet gebruiken omdat dat nadelig kan werken bij Google als deze 1 op 1 zijn overgenomen.
Aan de andere kant wordt er gesproken over persberichten die door andere dan gebruikt kunnen worden op hun website.Dan heb je toch ook dubbele teksten?
Kan ik hier wat meer duidelijkheid over krijgen?
-
26 juli 2010 om 11:34 am #25746
Goede vraag!
Het antwoord is simpel: Google is goed in staat te achterhalen wat de bron van de informatie is. Indien je iets kopieert vanaf een andere site weet Google dat je een kopie gebruikt, en zal jouw informatie niet laten scoren. Indien je een eigen persbericht lanceert, zal Google weten dat het van jou is en alleen de variant zoals die op jouw site aanwezig is, eventueel laten scoren.
Hoe bepaalt Google wat de bron van de informatie is? In de eerste plaats is dat het moment waarop de informatie wordt gepubliceerd. Als jij de eerste bent, ben je per definitie de bron. Maar Google kan jouw bronwebsite later hebben gevonden dan bijvoorbeeld de nieuwssite waar je persbericht wordt overgenomen. Als er vanuit het persbericht verwijzingen liggen naar jouw site, is het Google duidelijk dat jouw site de bron is. Want dat is het tweede criterium om de bron te bepalen: naar welke pagina liggen de meeste en belangrijkste verwijzingen?
-
26 juli 2010 om 11:45 am #25747
Duidelijk antwoord , mag ik daaruit concluderen dat als ik een persbericht plaats op bv goarticles.com dat ik dan moet zorgen dat ik het persbericht ook en eerder op mijn eigen site heb geplaatst.
bestaat er overigens een nederlandse variant op goarticles.com?
-
26 juli 2010 om 12:01 pm #21809
Of beter: neem in het artikel altijd een verwijzing op naar je eigen site. Daarmee wordt jij de autoriteit over betreffend artikel. Maar eerst zelf publiceren is daarnaast ook een goede manier.
Dergelijke directories in het Nederlands kan je vinden als je zoekt op bv. “artikel directory”.
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.